ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε σήμερα (Δευτέρα 24 Μαΐου) ο γνωστός επιχειρηματίας πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.
Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε σήμερα (Δευτέρα 24 Μαΐου) ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Θυμίζουμε ότι ο εκλιπών ήταν αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες σε πολλά επιχειρηματικά «μέτωπα» στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων η Χαλυβουργική) και το εξωτερικό.

Οι γιοι του βρίσκονται στο «τιμόνι» της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το 2009.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατείχε για χρόνια την θέση του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου ανάμεσα στους φίλους του υπήρξαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Κώστας Καζάκος και Γιάννης Μαρκόπουλος. Φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως αριστερός.

Θυμίζουμε ότι Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ισχυρός άνδρας έπασχε από νεαρή ηλικία από μιας σπάνιας μορφής αρθρίτιδας που δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις λίγες φορές που μίλησε για αυτή, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη στην Καθημερινή είχε αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ως φοιτητής πήγαινε κάθε μέρα στη Χαλυβουργική και γύρναγε καθημερινά όλο το εργοστάσιο. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ελβετία. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ιστορική οικογενειακή επιχείρηση ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε, την οποία και παρέλαβε εξ’ ολοκλήρου από τον πατέρα του Παναγιώτη Αγγελόπουλο το 1998.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε διεισδύσει και στον ναυτιλιακό κλάδο. Η οικογένεια Αγγελόπουλου είχε ισχυρούς δεσμούς και με το Πατριαρχείο.

Ο πατέρας του είχε ανακαινίσει το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου στη Δημητσάνα και είχε αναλάβει και το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιο ήταν το δρομολόγιο των δολοφόνων;

Άρης: Με το… στυλό στο χέρι ο αρχηγός!

Survivor – Απίστευτο spoiler από τον ίδιο τον Ατζούν! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.