ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολονυχτία στο Πεντάγωνο, πυροβολισμοί στον Έβρο (vid)

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος πέρασε ολόκληρο το βράδυ στο Πεντάγωνο φοβούμενος επεισόδιο στον Έβρο, όπου έπεφταν συνεχώς πυροβολισμοί. Στην ελληνική κυβέρνηση  υπήρχε έκδηλη ανησυχία για θερμό επεισόδιο στον μεθοριακό σταθμό του Έβρου. Οι πυροβολισμοί, που ακούγονταν συνεχώς από την Τουρκική πλευρά, σκορπούσαν έντονη ανησυχία στα στελέχη του Υπουργείου και της κυβέρνησης, καθώς δεν...
Ολονυχτία στο Πεντάγωνο, πυροβολισμοί στον Έβρο (vid)

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος πέρασε ολόκληρο το βράδυ στο Πεντάγωνο φοβούμενος επεισόδιο στον Έβρο, όπου έπεφταν συνεχώς πυροβολισμοί.

Στην ελληνική κυβέρνηση  υπήρχε έκδηλη ανησυχία για θερμό επεισόδιο στον μεθοριακό σταθμό του Έβρου.

Οι πυροβολισμοί, που ακούγονταν συνεχώς από την Τουρκική πλευρά, σκορπούσαν έντονη ανησυχία στα στελέχη του Υπουργείου και της κυβέρνησης, καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε τί αποσκοπούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: «Ντου» μεταναστών, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των Αρχών! (vids)

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως με αυτό τον τρόπο «έσπρωχναν» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, δίνοντάς τους κατά κάποιον τρόπο το σύνθημα για να επιχειρήσουν όλοι μαζί.

Στο ΥΠΕΘΑ, από πολύ νωρίς είχαν φτάσει πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των μεταναστών θα αυξάνονταν δραματικά, με δεδομένο ότι ήδη από το απόγευμα είχαν πυκνώσει τα δρομολόγια λεωφορείων τα οποία αναχωρούσαν τόσο από την Κωνσταντινούπολη, όσο και από άλλες περιοχές της Τουρκίας. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι φορείς, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται και αυτή τη στιγμή τα πράγματα δείχνουν να είναι ήρεμα.

Μόρια: Αναστάτωση από φήμη ότι άνοιξαν τα σύνορα

«Άνοιξαν τα σύνορα και στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται πλοίο που σας περιμένει για να σας μεταφέρει στο εσωτερικό της Ελλάδας» έλεγε μια φήμη που διακινήθηκε ευρέως μέσα στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια χθες το βράδυ και έβγαλε στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που μέσα σε καταιγίδα πορεύθηκαν προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στην περιοχή του Καρά Τεπέ δύναμη της Αστυνομίας έκοψε το δρόμο τους οδοιπόρους και τους οδήγησε πίσω τον καταυλισμό. Ελάχιστοι, λιγότεροι από 50 κατάφεραν να φθάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ’ όπου και επέστρεψαν και αυτοί στον καταυλισμό.

Χίος: Μικρής έκτασης επεισόδια σε καταυλισμό 

Επίσης, μικρής έκτασης επεισόδια με συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Σομαλών, ξέσπασαν το περασμένο βράδυ στον καταυλισμό της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός της Χίου. Μάλιστα κατά τiς συγκρούσεις κάηκαν σκηνές Σύρων. Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας παρέμεινε όλη νύχτα στον καταυλισμό για να αποτρέψει γενίκευση των συγκρούσεων.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.