ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία: Ξανά επίθεση και ξύλο στη Θεσσαλονίκη

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς άγνωστοι έδειραν έναν 14χρονο πριν από λίγη ώρα. Όπως αναφέρει το thestival.gr, οκτώ άτομα ξυλοκόπησαν έναν 14χρονο, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες τον ρώτησαν τι ομάδα είναι. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νεαρός στην αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ήταν οπαδοί ομάδας...
Οπαδική βία: Ξανά επίθεση και ξύλο στη Θεσσαλονίκη

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς άγνωστοι έδειραν έναν 14χρονο πριν από λίγη ώρα.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οκτώ άτομα ξυλοκόπησαν έναν 14χρονο, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες τον ρώτησαν τι ομάδα είναι.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νεαρός στην αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, ήταν οπαδοί ομάδας από τη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν λίγο αργότερα σε οκτώ προσαγωγές και μένει να φανεί αν όντως πρόκειται για αυτούς που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Αναλήψεως για να αναγνωρίσει αν κάποιος από τους προσαχθέντες έχει σχέση με την επίθεση.

Θυμίζουμε πως την τελευταία εβδομάδα αρκετά παρόμοια επεισόδια οπαδικής βίας απασχόλησαν την πόλη, όπως οι πυροβολισμοί σε κεντρικό δρόμο που σόκαραν άπαντες, η μολότοφ μέσα σε ανοιχτή πιτσαρία, αλλά και άλλα περιστατικά που οδήγησαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, να καλέσει σε σύσκεψη στελέχη του ΠΑΟΚ, του Άρη, αλλά και του Γ.Σ. Ηρακλής.

Αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο άτομα. Πέρασαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν από τη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και 28ης Οκτωβρίου. Αντιλήφθηκαν την παρουσία τριών οπαδών αντίπαλης ομάδας.

Στάθμευσαν το αυτοκίνητο και κινήθηκαν με τα πόδια προς το μέρος τους. Μετά από μία σύντομη λεκτική αντιπαράθεση ο ένας εκ των δύο ατόμων που κατέβηκαν από το αυτοκίνητο τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί κατά των τριών οπαδών. Οι δράστες επέστρεψαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο από τους τρεις οπαδούς είχαν τραύματα στα πόδια από τις σφαίρες. Οι δυο νεαροί, φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν σχεδόν άμεσα από τους αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής άγνωστoι μπήκαν σε ανοιχτή πιτσαρία και πέταξαν μολότοφ, φωνάζοντας «θα καείτε όλοι».

Ήταν 2:30 η ώρα, όταν δύο νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν σε μία πιτσαρία που βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου και στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοι. Άνοιξαν την πόρτα, και ένας από τους δύο δράστες φώναξε: «Εδώ μέσα θα καείτε όλοι», ενώ ο συνεργός του άναψε και πέταξε μία μολότοφ εντός του καταστήματος, πριν χαθούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ευτυχώς η μολότοφ δεν έσκασε και έτσι δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή μεγάλες υλικές ζημιές. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όμως οι δύο δράστες είχαν χαθεί με το μηχανάκι που οδηγούσαν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας πήραν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πιτσαρίας.

Το σημείο και η χρονική στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρό των δραστών είναι οπαδικές διαφορές.

Σχολεία – Λιανεμπόριο – Αττική: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Κλειστά τα Λύκεια, click away και click in shop στα μαγαζιά!

Εθνική Ελλάδας: Στην Τούμπα τα ματς κόντρα σε Ονδούρα και Γεωργία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οπαδική βία: Ξανά επίθεση και ξύλο στη Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.