ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργιάζει η αναλγησία των funds: Παίρνουν το σπίτι από γυναίκα επειδή πέθανε ο άνδρας της και δεν μπορεί να καλύψει το μερίδιο του!

Τα funds βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό παρόλο που η γυναίκα που απέμεινε χήρα πλήρωνε τις δόσεις του «κόκκινου δανείου».
Οργιάζει η αναλγησία των funds: Παίρνουν το σπίτι από γυναίκα επειδή πέθανε ο άνδρας της και δεν μπορεί να καλύψει το μερίδιο του!

Απανωτά σοκ προκαλεί η αναλγησία των funds απέναντι σε ανθρώπινα δράματα που πλέον έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση, αφού με την απόφαση του Αρείου Πάγου και τις ευλογίες της κυβέρνησης ξεκινάει η οριστική επίθεση για την λεηλασία της λαϊκής στέγης.

Άλλη μια περίπτωση που ο καθένας ο οποίος διαθέτει λίγη ανθρωπιά χάνει τα λόγια του, είναι αυτή που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του OPEN και αφορά την κυρία Αφροδίτη Καραμάνη, της οποίας το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό παρόλο που πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου της.

Και αυτό συμβαίνει διότι ο άνδρας της έφυγε από την ζωή και κατείχε το 50% του σπιτιού, και η ίδια αδυνατεί να καλύψει και τις δύο δόσεις. Και έτσι αφού δεν προστατεύεται πλέον από το νόμο Κατσέλη, τα funds προχωρούν τις διαδικασίες για να της πάρουν το σπίτι.

Συγκεκριμένα, η κα Καραμάνη μαζί με τον σύζυγο της είχαν πάρει ένα δάνειο για αγορά κατοικίας, υπολογίζοντας πως με τους δύο μισθούς τους θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις για την αποπληρωμή του δανείου.

Όμως μετά από τρία – τέσσερα χρόνια, ο σύζυγος της έμεινε άνεργος και λίγο καιρό αργότερα νόσησε με καρκίνο και στη συνέχεια πέθανε.

«Είχαμε ψιλικατζίδικο στο Μαρούσι, τα είχαμε βάλει κάτω, είχαμε δυο δουλειές και έτσι ξεκινήσαμε να πάρουμε με δάνειο ένα σπίτι. Ήμασταν μια χαρά, μετά μένει ο σύζυγος χωρίς δουλειά και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Ο σύζυγος αρρώστησε από καρκίνο και χάθηκε. Άρχισα να τρέχω για να σώσω αυτό το σπίτι, έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια, δεν έχω άλλη περιουσία αλήθεια σας λέω» αποκάλυψε η κα Καραμανή στο OPEN.

Και συνέχισε: «Μπήκαμε τον Μάιο του 2019 στο νόμο Κατσέλη, πληρώνω τις δόσεις μου κανονικά με μια σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ και ξαφνικά το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, έφεραν ένα χαρτί να υπογράψω και ένα για τον σύζυγο που έχει πεθάνει. Και έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό ενώ πληρώνω τις δόσεις» ανέφερε.

Στο σημείο αυτό παρενέβη η δικηγόρος κα Αριάδνη Νούκα η οποία όπως είπε «εφόσον ο σύζυγος απεβίωσε ο νόμος Κατσέλη δεν ισχύει για το δικό του ποσοστό, δηλαδή για το 50% του σπιτιού» και σχολίασε στη συνέχεια πως θα έπρεπε να ντρέπονται.

Βλέπει κανείς πως τα funds και οι τράπεζες που λειτουργούν χέρι – χέρι, δεν υπολογίζουν ούτε αστάθμητους παράγοντες, ούτε ανεργία, ούτε θάνατο. Ο «οδοστρωτήρας» δεν σταματάει πουθενά και για κανέναν λόγο. Και να φανταστεί κανείς πως ακόμα είμαστε στην αρχή και δεν έχουμε δει τίποτα. Μια γυναίκα η οποία φάνηκε συνεπέστατη προς την αποπληρωμή του δανείου της, φαίνεται πως ήταν υποχρεωμένη να προβλέψει και τον χαμό του συζύγου της, σύμφωνα με τα funds!

Το όργιο αναλγησίας των funds έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε ακίνητο, και δεν έχει την παραμικρή σημασία αν μέσα στεγάζεται ένας άρρωστος, ένας ηλικιωμένος, μια μονογονεϊκή οικογένεια, ένας άνεργος ή οποιοσδήποτε ευάλωτος.

Βέβαια, αυτή η ασυδοσία των funds, σύμφωνα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον γαλάζιο βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι… πατριωτική πράξη, αφού ο ίδιος δήλωσε πως «αν ψήφιζε κατά των πλειστηριασμών, θα ήταν σαν να ψήφιζε εναντίον της πατρίδας και εναντίον των συμφερόντων της»!

Δηλαδή το να είναι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καταχρεωμένοι και ξεσπιτωμένοι, αποτελεί για τον κ. Παπαδημητρίου πατριωτική πράξη προς όφελος της… οικονομίας. Οι Έλληνες υπέστησαν οικονομική αφαίμαξη για μια δεκαετία ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και να σωθούν, και τώρα οι τράπεζες ως «ευχαριστώ» τους πετάνε έξω από τα σπίτια τους…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οργιάζει η αναλγησία των funds: Παίρνουν το σπίτι από γυναίκα επειδή πέθανε ο άνδρας της και δεν μπορεί να καλύψει το μερίδιο του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.