ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όσκαρ» θρασύτητας ο βουλευτής ΝΔ, Β. Οικονόμου: «Το τζάμπα πέθανε, να πληρώσουν οι πολίτες τη ΔΕΗ»!

Έσπασε τα κοντέρ προκλητικότητας ο Βασίλης Οικονόμου, λέγοντας για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα πως «η εποχή του τζάμπα τελείωσε»!
«Όσκαρ» θρασύτητας ο βουλευτής ΝΔ, Β. Οικονόμου: «Το τζάμπα πέθανε, να πληρώσουν οι πολίτες τη ΔΕΗ»!

Την ώρα που η ακρίβεια στην ενέργεια έχει γίνει σφιχτή «θηλιά» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ένα ακόμα ρεσιτάλ αναλγησίας και προκλητικότητας προς τους πολίτες, προήλθε από κυβερνητικό στέλεχος, αυτή τη φορά από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου.

Ενώ οι διακοπές ρεύματος πέφτουν βροχή σε πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, ο κ. Οικονόμου εκτόξευσε την έννοια της θρασύτητας σε… άλλο επίπεδο, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο – ούτε πολύ «τζαμπατζήδες» όσους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες χρεώσεις!

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου εμφανίστηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την τραγική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος, όπου ήδη καταγράφονται 25.000 αιτήματα από παρόχους (μόνο για το διάστημα από 1η Απριλίου ως 21η Απριλίου), με τους τεχνικούς της ΔΕΗ να έχουν προβεί σε 5.000 διακοπές.

Και τότε ο κ. Οικονόμου με έναν εντελώς ανάλγητο και αγοραίο τρόπο, απάντησε πως: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν, και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του», ενώ συνέχισε λέγοντας πως… «τον ενδιαφέρει ο άνθρωπος»!

Μάταια οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να απαντήσουν με λογική στο παραλήρημα αναλγησίας του κ. Οικονόμου, αφού εκείνος συνέχισε να υποστηρίζει το προκλητικό αφήγημα του, που περισσότερο θύμιζε ομιλία ενός… αριστοκράτη εκ Βερσαλλιών, παρά ενός Έλληνα βουλευτή που ψηφίστηκε για να υπερασπίζεται το συμφέρον των πολιτών.

Είναι κωμικοτραγικό γεγονός, το ότι ο βουλευτής ενός καταχρεωμένου κόμματος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε., αφού χρωστάει 340 εκατ. ευρώ, έχει το θράσος να μιλάει για «εποχή του τζάμπα» στους πολίτες.

Και μάλιστα μιλά για «εποχή του δωρεάν», ενώ εδώ και πολλά χρόνια οι Έλληνες πλήρωναν σταθερά το ρεύμα σε μια από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία υπήρξαν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, και ενώ ποτέ δεν υπήρξε εποχή «χάριτος» για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Τώρα όμως η ακρίβεια έχει φτάσει σε τέτοια δυσθεώρητα επίπεδα, που ένας λογαριασμός έχει φτάσει στο σημείο να ξεπερνά ακόμα και τον μηνιαίο μισθό ενός εργαζόμενου. Κι όμως ο κ. Οικονόμου δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση για τα αυτονόητα, άλλα προτιμά να προσβάλει τους πολίτες με τέτοιες χυδαίες δηλώσεις!

Μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η εικόνα ενός πολιτικού που αναπαύεται στον παχυλό μισθό του βουλευτή, και με ύφος προύχοντα καταδικάζει ως «τζαμπατζήδες» τα φτωχά νοικοκυριά που έρχονται αντιμέτωπα με το κατέβασμα του διακόπτη, και τις επιχειρήσεις που παλεύουν με τα χρέη τους.

Αντί τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν αυτοκριτική για την τραγική ενεργειακή πολιτική που έβαλε την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα της ακρίβειας, ρίχνουν τις ευθύνες στους πολίτες που καλούνται να πληρώσουν «χρυσό» το ρεύμα, έχοντα μάλιστα και ως «καπέλο» την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ειδήσεις σήμερα

Μας προετοιμάζουν για Lockdown τύπου Σανγκάη;

Φυσιολογικές θεωρεί η Κυβέρνηση τις διακοπές ρεύματος!

Ο γιος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιλτιάδης, βγαίνει μπροστά!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Όσκαρ» θρασύτητας ο βουλευτής ΝΔ, Β. Οικονόμου: «Το τζάμπα πέθανε, να πληρώσουν οι πολίτες τη ΔΕΗ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.