ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη για lockdown: «Θα αποφασίσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Δεν είναι κακό ένα Πάσχα να μην πάμε στο χωριό»

H πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μίλησε για το αν ο κόσμος θα κάνει Πάσχα στα χωριά.
Παγώνη για lockdown: «Θα αποφασίσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Δεν είναι κακό ένα Πάσχα να μην πάμε στο χωριό»

Παγώνη για Lockdown: H πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μίλησε για το αν ο κόσμος θα κάνει Πάσχα στα χωριά.

H πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη είπε πως είναι δύσκολο ο κόσμος να κάνει Πάσχα στο χωριό.

Παγώνη για Lockdown: Σε σημερινές δηλώσεις της στο Mega, τόνισε πως την Μεγάλη Εβδομάδα θα αποφασίσουν για το αν μπορέσει ο κόσμος να μετακινηθεί εκτός πόλεων για να πάει στα χωριά.

Ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν είναι κακό ένα Πάσχα να μην το περάσει ο κόσμος στο χωριό.

Αρχικά τόνισε: «Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουν” σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Δεν πειράζει αν ένα Πάσχα δεν φύγουμε να πάμε στο χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και μάσκες. Μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος.

Για εμάς σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι».

«Σκεφτείτε τους νοσηλευτές»

Για τους συνάδελφους της είπε: «Πάνω από όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για τις μάχες που δίνουν στα νοσοκομεία και δεύτερον που θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί πού θα πάει το Πάσχα. Να σταματήσουμε αυτές τις μέρες να ρωτάμε τι θα κάνουμε το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις τι θα κάνουμε το Πάσχα, είναι πολύ εκνευριστικό».

Τέλος για το περιστατικό στον Ερυθρό Σταυρό, όπου ένας 60χρονος αφαίρεσε τον αναπνευστήρα από έναν άλλον ασθενή γιατί… δεν μπορούσε να κοιμηθεί με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τη ζωή του, έκανε λόγο για τραγικό και εγκληματικό συμβάν.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ πήγαινε καλά. Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ενοχλούνταν από το μηχάνημα που έδινε ζωή σε έναν συνάνθρωπό του. Στα νοσοκομεία υπάρχει ασφάλεια. Όμως ποιον ασθενεί έχεις δίπλα σου δεν είναι εύκολο να το ξέρουμε. Ο καθένας που έρχεται να νοσηλευτεί έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν έχει και άλλα προβλήματα που δεν έχει εκδηλώσει, δεν είναι εύκολο να τα γνωρίζεις».

ΑΕΚ: Η κατάσταση του Γκαρσία και η ανάγκη για στήριξη

Facebook: Έτσι χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα που διαρρέρουν

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγώνη για lockdown: «Θα αποφασίσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα – Δεν είναι κακό ένα Πάσχα να μην πάμε στο χωριό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.