ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγώνη: «To 98% των ανεμβολίαστων θα νοσήσει, σίγουρη η τρίτη δόση»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
Παγώνη: «To 98% των ανεμβολίαστων θα νοσήσει, σίγουρη η τρίτη δόση»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Για την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού μίλησε η Ματίνα Παγώνη. Τόνισε ότι οι εισαγωγές covid στα νοσοκομεία αυξάνονται, από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες, γεγονός που όπως είπε σημαίνει «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας». Εκτίμησε ότι το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται, ωστόσο όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ.

«Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες», σημείωσε.

Στο ερώτημα εάν φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν, η κ. Παγώνη τόνισε πως εάν οι εμβολιασμένοι δεν φτάσουν στο 80% στα τέλη Αυγούστου και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Μαγιορκίνη για τέλος Δεκεμβρίου «δεν χρειάζεται να ρωτάτε τίποτα, θα ερμηνεύετε μόνοι σας την εξέλιξη των γεγονότων».

Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου, η κ. Παγώνη τόνισε ότι σίγουρα θα υπάρξει για το 80% με 90%. Για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, εκτίμησε ότι η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικό εμβόλιο: Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο για την εστίαση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μυθική ματσάρα – Ο Ντόντσιτς με 49 πόντους «σκόρπισε» την Αργεντινή!

Μαυρίδης: Έκανε πρόταση γάμου με σκηνικό… υπερπαραγωγή (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παγώνη: «To 98% των ανεμβολίαστων θα νοσήσει, σίγουρη η τρίτη δόση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.