Πανελλαδικές 2021: Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί κατά την διάρκεια των εξετάσεων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί κατά την διάρκεια των εξετάσεων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Πανελλαδικές 2021: Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί κατά την διάρκεια των εξετάσεων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Πανελλαδικές 2021: η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον ΑΝΤ1, για το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα εφαρμοστεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αρχικά τόνισε πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από δύο self test, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο. Το πρώτο πρέπει να το πραγματοποιήσουν ως τις 10 Ιουνίου, ενώ το δεύτερο το αργότερο μέχρι τις 19 του ίδιου μήνα.

Αν κάποιο από αυτά τα τεστ βγει θετικό, τότε στις επόμενες τρεις μέρες, θα πρέπει να κάνουν επίσης και εργαστηριακό τεστ, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν, το αποτέλεσμα.

Αν και το νέο τεστ δείξει τα ίδια αποτελέσματα, τότε ο μαθητής ή ή μαθήτρια θα μπουν σε καραντίνα και θα κληθούν να εξεταστούν ξανά τον Σεπτέμβριο.

Η υπουργός ακόμα ανέφερε πως για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που θα πάρουν μέρος, στην όλη διαδικασία, θα πρέπει όλοι υποχρεωτικά να φοράνε μάσκα.

Ενώ στην αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων» απάντησε πως δεν κατάλαβε τι θέλει ο Σύριζα: «Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20».

Επίσης για το ίδιο θέμα σημείωσε πως στα τμήματα που ανέφερε η αντιπολίτευση, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20. Έτσι μόνο τρεις στους 20 μαθητές μπορούσαν να αποφοιτήσουν από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα απαγωγής 16χρονης – Συνελήφθη 56χρονος

Ντέκο: Σε νέες βάσεις η συνεργασία με τον Ολυμπιακό

Τηλεθέαση 1/6: Τιτανομαχία για τρεις! Ποιος άντεξε στην κορυφή – MasterChef, Survivor ή Άγριες Μέλισσες;