ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παρα – υπουργός» ΝΔ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ιδανική να κάνει τα ρεπό του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Ως επικοινωνιακό δεκανίκι της ΝΔ λειτουργεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα - Στην ομιλία της κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό!
«Παρα – υπουργός» ΝΔ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ιδανική να κάνει τα ρεπό του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει τόσο χαοτική απόσταση από αυτό που θα έπρεπε να πρεσβεύει η θεσμική της ιδιότητα, που πλέον μοιάζει σαν παρα – υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποσώς την ενδιαφέρει αν η δημοτικότητά της έχει πέσει στα τάρταρα, και ο λαός την έχει σε ανυποληψία λόγω του ότι λειτουργεί συνεχώς ως δεκανίκι του πρωθυπουργού.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ξεδιάντροπα πήγε σε wine bar να γιορτάσει την υπερψήφιση των γκέι «γάμων», μαζί με τους γαλάζιους κυβερνητικούς που «έτρεξαν» το νομοσχέδιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφοσιωμένη στο ατομικό της συμφέρον, δίνει συνεχώς αβάντες στο Μαξίμου και δεν ενδιαφέρεται να το κρύψει. Άλλωστε στις αρχές του 2025 θα έχουμε εκλογή του νέου ΠτΔ, οπότε η κ. Σακελλαροπούλου φροντίζει από τώρα να δείχνει πόσο χρήσιμες είναι υπηρεσίες της. Έχει φτάσει μάλιστα σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης, που ανταγωνίζεται τον Παύλο Μαρινάκη σε φιλοκυβερνητική ρητορική. Θα έλεγε κανείς ότι η ΠτΔ είναι ιδανική για να κάνει τα… ρεπό του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ακούγοντας την ομιλία της ΠτΔ στο 9o Forum των Δελφών, θα νόμιζε κανείς ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραιτήθηκε και πήρε μεταγραφή στη ΝΔ. Δυστυχώς για τον λαό όμως, παραμένει ακόμα ΠτΔ και εκμεταλλεύεται τη θέση της όπου σταθεί και όπου βρεθεί, για να ανορθώνει το κατεδαφισμένο προφίλ της κυβέρνησης.

Ενόψει ευρωεκλογών λοιπόν, η ΠτΔ είπε στην ομιλία της ότι τις λογικότατες αντιδράσεις των πολιτών για την ακρίβεια, τις «εργαλειοποιεί ο λαϊκιστικός πολιτικός λόγος». Πάλι καλά δηλαδή που δεν κατονόμασε επακριβώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που την ενοχλούν και διαβάλλουν το… σπουδαίο έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Παύλος Μαρινάκης θα το έκανε πάντως. Έχουμε πίστη όμως στην κ. Σακελλαροπούλου, ότι σιγά σιγά θα το καταφέρει και αυτό. Προς το παρόν καταδίκασε γενικώς τους «λαϊκιστές» και αρκέστηκε στο έμμεσο «λιβάνισμα» του πρωθυπουργού.

Γιατί σύμφωνα με τη ΠτΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φταίει σε τίποτα για την ακρίβεια που έχει τσακίσει τα νοικοκυριά. Και ποιος φταίει; Φυσικά ο «κακός Πούτιν» που εισέβαλε στη – λατρεμένη χώρα της ΠτΔ – Ουκρανία (αλλά η Τουρκία που κατέχει τη μισή Κύπρο δεν την απασχολεί) και ο «εισαγόμενος πληθωρισμός» που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος. Η γνωστή καραμέλα δηλαδή.

Η κ. Σακελλαροπούλου είπε συγκεκριμένα:

«Η Ευρώπη τελεί επίσης σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης και επισιτιστικής ανασφάλειας, που οξύνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η άνοδος του κόστους διαβίωσης, ιδίως με την αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, και συνολικά εξαιτίας των πληθωριστικών τάσεων της οικονομίας, έχει ασφαλώς δημιουργήσει αντιδράσεις στους πολίτες και σε κατηγορίες του πληθυσμού, όπως οι αγρότες, τις οποίες εργαλειοποιεί ο λαϊκιστικός πολιτικός λόγος».

Στο ίδιο μήκος κύματος με το συνέδριο της ΝΔ όπου Μητσοτάκης, Σχοινάς και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπαν ότι η Ευρώπη «κινδυνεύει» από τα πατριωτικά κόμματα που χαρακτηρίστηκαν ως «ακραία», και η ΠτΔ ζήτησε επιφυλακή και εγρήγορση, «προκειμένου να αποκρούσουμε αυτές τις προσπάθειες και η εκδηλούμενη δυσαρέσκεια να μη λάβει τη μορφή συλλήβδην απόρριψης των αδιαμφισβήτητων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής πορείας μέχρι τώρα».

Είναι μεγάλο κρίμα που δεν τα είπε αυτά η ΠτΔ κατευθείαν στο συνέδριο της ΝΔ, για να βροντοφωνάξει και εκείνη ότι «η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα». Θα το εκτιμούσε πολύ ο πρωθυπουργός. Δεν πειράζει όμως. Του χρόνου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Παρα – υπουργός» ΝΔ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ιδανική να κάνει τα ρεπό του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.