ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Πως «πέθαναν» Μαλένα και Ίριδα

Όλες οι εξελίξεις γύρω από τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.
Πάτρα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Πως «πέθαναν» Μαλένα και Ίριδα

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μετά τις αποκαλύψεις για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας σειρά πλέον παίρνουν για την Αστυνομία οι αιτίες θανάτου των άλλων δύο μικρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, τη στιγμή που όπως έχετε ήδη διαβάσει από το Sportime, υπάρχει ανατροπή στον θάνατο της Μαλένας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στα «ΝΕΑ», η εξιχνίαση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας δεν σημαίνει ότι με αυτόματη διαδικασία και επαγωγικά θα διαλευκανθούν και οι θάνατοι των μικρότερων αδελφών της, που προηγήθηκαν χρονικά.

Αυτό συμβαίνει καθώς δεν έχει διαπιστωθεί μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις η χορήγηση κάποιας δηλητηριώδης ουσίας με τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών να παρουσιάζουν διαφορές, τόσο στο χώρο που εντοπίστηκαν νεκρά αλλά και στις συνθήκες του θανάτου τους.

Την ίδια στιγμή, σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας στην διαλεύκανση της υπόθεσης όμως θεωρείται βέβαιο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα συνεργαστεί με τις αρχές που πλέον ελπίζουν στα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων που θα αποδείξουν αν πρόκειται για εγκληματικές πράξεις.

Η Μαλένα, έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου 2019 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου νοσηλευόταν με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας με την περίπτωση της να έχει αρκετά κοινά με την αντίστοιχη της Τζωρτζίνας.

Το άτυχο κοριτσάκι νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο και υπέστη ανεξήγητη ανακοπή ενώ κοιμόταν ενώ στο πλευρό του ήταν μόνο η μητέρα, που φέρεται και πάλι να ειδοποίησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση τους γιατρούς.

Στην περίπτωση της Μαλένας η ιατροδικαστική εξέταση οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της οφειλόταν «αορίστως» σε ηπατική ανεπάρκεια, χωρίς, όμως, να συνεκτιμηθεί ότι λίγες ώρες πριν καταλήξει είχε υποβληθεί σε ηπατολογικές εξετάσεις που δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα.

Όσον αφορά τον θάνατο της επτά μηνών Ιριδας, στις 11.30 το πρωί της 21ης Απριλίου 2021 στην κούνια της στο οικογενειακό σπίτι της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, στο οποίο ήταν παρών η μητέρα των κοριτσιών και η αδερφή της, λίγα λεπτά αφότου είχε αποχωρήσει από το σπίτι ο Μάνος Δασκάλακης.

Η ιατροδικαστική εξέταση της Ιριδας ανέδειξε πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση οργάνων και άλλες επιπλοκές, όμως στην τοξικολογική εξέταση δεν εντοπίστηκε κεταμίνη ή άλλη θανατηφόρα ουσία.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες έδωσε η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε σε εργαστήριο των Ιωαννίνων, μέσω της οποίας προσδιορίσθηκε ως αιτία θανάτου βλάβη (ή απουσία) φλεβόκομβου και κολποκοιλιακού κόμβου των δύο φυσικών «βηματοδοτών» της καρδιάς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάτρα: ΑΝΑΤΡΟΠΗ – Πως «πέθαναν» Μαλένα και Ίριδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.