ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεδίο μάχης η Κυψέλη: ΜΑΤ έριξαν χημικά για να διαλύσουν συγκέντρωση (pics)

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και σε ελάχιστα λεπτά, οι συγκεντρωμένοι είχαν απομακρυνθεί. Η… μάχη της πλατείας καλά κρατεί στην Αττική, καθώς και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μία μερίδα πολιτών, αλλά και άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σε οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν...
Πεδίο μάχης η Κυψέλη: ΜΑΤ έριξαν χημικά για να διαλύσουν συγκέντρωση (pics)

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και σε ελάχιστα λεπτά, οι συγκεντρωμένοι είχαν απομακρυνθεί.

Η… μάχη της πλατείας καλά κρατεί στην Αττική, καθώς και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μία μερίδα πολιτών, αλλά και άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σε οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν αψηφώντας τις συστάσεις για τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ «έσπασαν» με χημικά συγκέντρωση 200 με 300 ατόμων στην Κυψέλη, μετατρέποντας για λίγη ώρα την περιοχή σε πεδίο μάχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Koρονοϊός: Σοκ! Δεν ξέρει τα βασικά για την μάσκα ο Μητσοτάκης

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 200 με 300 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να απομακρύνουν από το σημείο το πλήθος. Πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς τα χημικά μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους.

Μετά από ελάχιστα λεπτά έντασης, η συγκέντρωση διαλύθηκε και γύρω στις 2:30, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου είχε αδειάσει από κόσμο.

Η αστυνομία προχώρησε και σε προσαγωγές.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πεδίο μάχης η Κυψέλη: ΜΑΤ έριξαν χημικά για να διαλύσουν συγκέντρωση (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.