ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέτσας: «Πιθανό ένα δεύτερο lockdown!»

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου» τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τις εικόνες μεγάλου συνωστισμού σε μπιτς μπαρ της Μυκόνου και άλλων περιοχών που προκάλεσαν ανησυχία το Σαββατοκύριακο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για το ενδεχόμενο νέου lockdown...
Πέτσας: «Πιθανό ένα δεύτερο lockdown!»

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου» τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τις εικόνες μεγάλου συνωστισμού σε μπιτς μπαρ της Μυκόνου και άλλων περιοχών που προκάλεσαν ανησυχία το Σαββατοκύριακο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς, για το ενδεχόμενο νέου lockdown και τις εικόνες των τελευταίων ημερών. Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε».

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Οι «Ινδιάνοι» του στρατού μας ετοιμάζονται για τα σύνορα!

Οι δηλώσεις του κ Χαρδαλιά έρχονται να συμπληρώσουν ένα «μπαράζ» προειδοποιήσεων από ειδικούς, έπειτα από τα φαινόμενα μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και απίστευτου συνωστισμού στη Μύκονο. Εκατοντάδες κόσμου συνωστίσθηκαν πάνω στην άμμο και γύρω από το κεντρικό μπαρ γνωστού καταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες, προσπαθώντας να ακούσουν τις παραγγελίες των πελατών που δεν ακούγονταν λόγω των ντεσιμπέλ.

Οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες εφιστούν την προσοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εικόνες ενδέχεται να προκαλέσουν νέα εξάπλωση του ιού και πως σε περίπτωση επανεμφάνισης πολλών κρουσμάτων δεν αποκλείονται τοπικά lockdown σε νησιά και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας έκτακτης ενημέρωσης σήμερα από τις αρμόδιες αρχές, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.

Πέτσας: «Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown»

Το ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα, κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέτσας: «Πιθανό ένα δεύτερο lockdown!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.