ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίζει με τη φωτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»!

Σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια βάζει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά την Ν.Μπακογιάννη κήρυξε και αυτός μονομερή «πόλεμο»!
Παίζει με τη φωτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»!

Τον δικό του «ιδιωτικό» πόλεμο κατά της Ρωσίας κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας πως αδιαφορεί πλήρως για το αν συμπορεύεται μαζί του η κοινή γνώμη της χώρας που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει και βάζοντας ακόμα πιο βαθιά την Ελλάδα στη δίνη των αρνητικών εξελίξεων στο πεδίο της ενεργειακής, επισιτιστικής και γεωπολιτικής κρίσης.

Το πρώτο «πυροτέχνημα» στην κήρυξη «πολέμου» κατά της Ρωσίας είχε κάνει η αδερφή του κ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από τον τηλεοπτικό αέρα εκπομπής είπε πριν λίγες μέρες πως βρισκόμαστε «σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη».

Και τώρα στην ίδια ακριβώς «γραμμή», ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο κανάλι του πρακτορείου Bloomberg και όταν η συζήτηση έφτασε στην προκλητικότητα της Τουρκίας, εκείνος σχολίασε πως «δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Την ώρα που όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – ενόψει του δύσκολου χειμώνα – αναπροσαρμόζουν την ρητορική και την εξωτερική πολιτική τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει μονόπλευρη, προβλέψιμη και εμπρηστική, προσκολλημένη στο ίδιο αυτοκτονικό αφήγημα που έφερε την Ε.Ε. στο επίκεντρο της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει να ακολουθεί μια απρόβλεπτη και ευέλικτη εξωτερική πολιτική που – προς το παρόν – όχι μόνο δεν την καθιστά παθητικό θεατή των εξελίξεων, άλλα της επιτρέπει να αναβαθμίζει συνεχώς τον γεωπολιτικό της ρόλο.

Ο πρωθυπουργός και το στενό περιβάλλον του, συνεχίζει να λειτουργεί περισσότερο ως «εκπρόσωπος Τύπου» του ΝΑΤΟ, παρά ως κυβερνήτης της Ελλάδας που έχει να διαχειριστεί της δικές της εθνικές προκλήσεις και τα δικά της σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Δεν διστάζει να «σέρνει» τη χώρα με το «έτσι θέλω», σε άκρως επικίνδυνα διπλωματικά μονοπάτια βάζοντας όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στην «black list» μιας πυρηνικής υπερδύναμης.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον χρησιμοποιεί πολύ πιο εμπρηστική ρητορική για την Ρωσία, παρά για την Τουρκία! Και μάλιστα την ώρα που ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση! Για την Ρωσία έχουμε φτάσει ακόμα και στο σημείο κυβερνητικά στελέχη να κηρύσσουν τον «πόλεμο» από… τηλεοπτικά παράθυρα, ενώ για την Τουρκία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται η καταστροφική λογική του κατευνασμού ή της επικοινωνιακής υποβάθμισης πράξεων και δηλώσεων της γειτονικής χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μία καλεί τους Έλληνες να στείλουν τον λογαριασμό του ρεύματος στον… Πούτιν (και όχι στους παρόχους που κερδοσκοπούν με τις «πλάτες» της κυβέρνησης) και από την άλλη ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά, «φουσκώνοντας» τον «λογαριασμό» που θα πληρώσουν οι Έλληνες στον επερχόμενο χειμώνα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παίζει με τη φωτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.