ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer – Moderna παρενέργειες: Σε αυτούς παρατηρούνται τα περισσότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Aναφέρθηκαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που ήταν όμως σπάνια και ήπιας μορφής.
Pfizer – Moderna παρενέργειες: Σε αυτούς παρατηρούνται τα περισσότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Pfizer – Moderna παρενέργειες: Aναφέρθηκαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που ήταν όμως σπάνια και ήπιας μορφής.

Pfizer – Moderna παρενέργειες: Τον τελευταίο καιρό σε χώρες όπου έχει υπάρξει εμβολιασμός, μεγάλο μέρους του πληθυσμού, αναφέρουν κάποια σπάνια περιστατικά όπου έχει υπάρξει μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Αυτά ίσως έχουν σχέση με τα εμβόλια mRNA BNTb162b (Pfizer) και mRNA-1273 (Moderna). Αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουν αναφερθεί όταν έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός με Janssen/Johnson.

Τα δεδομένα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν πως οι σπάνιες περιπτώσεις, έχουν παρατηρηθεί τις περισσότερες φορές, μετά από τον εμβολιασμό για δεύτερη φορά και σε άτομα που είναι κάτω των 30 ετών.

Την ίδια ώρα το 75% αυτών έχουν να κάνουν με αγόρια που ηλικιακά βρίσκονται μεταξύ 16-24. Πάντως όλα τα περιστατικά ήταν ήπιας μορφής.

Με πόνο στο στήθος μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, ο οποίος υποχωρούσε μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση του περίπου. Επίσης οι καρδιακοί δείκτες βελτιώνονταν μετά από τρεις εβδομάδες και αφού χορηγούνταν υποστηρικτική αγωγή.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρος Μπριασούλης (Επίκουρος Καθηγητής καρδιολογίας) και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) αναφέρουν πως οι σπάνιες αυτές περιπτώσεις έχουν υπάρξει σε 23 άτομα που ήταν αγόρια, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2021.

Τα 20 από τα 23 περιστατικά είχαν συμπτώματα τέσσερις μέρες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης των συγκεκριμένων εμβολίων. Ενώ τα τρία μετά από δύο μέρες.

Στους 16 δόθηκε το εμβόλιο Moderna και στα υπόλοιπα το Pfizer. Σε όλα τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από εφτά ημέρες. Ενώ κανένα από αυτά δεν ήταν σοβαρό.

Το ίδιο διάστημα είχαν εμβολιαστεί πλήρως 436.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στις Η.Π.Α. Έτσι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει συμπέραναν, πως στα παραπάνω εμβόλια εμφανίστηκαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας 1 ως 22 στα 100.000 άτομα.

Αυτό λοιπόν που τονίζουν είναι πως τα οφέλη που υπάρχουν από τα εμβόλια, είναι σαφώς περισσότερα από τις σπάνιες παρενέργειες που μπορούν να υπάρξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάσκα παντού – Αυτά τα μέτρα σκέφτονται να επαναφέρουν

Euro 2020 – Ιταλία – Ισπανία 1-1 (4-2 πέν.): It’s coming… Rome! (vid)

Πασίγνωστο ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Pfizer – Moderna παρενέργειες: Σε αυτούς παρατηρούνται τα περισσότερα περιστατικά μυοκαρδίτιδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.