ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινα Μέτωπα: Καλύτερη η εικόνα σε Βαρνάβα και Στύρα – Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική

Μεγάλη μάχη με τη φωτιά σε Βαρνάβα και Στύρα έδωσε η Πυροσβεστική σήμερα (10/7).
Πύρινα Μέτωπα: Καλύτερη η εικόνα σε Βαρνάβα και Στύρα – Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική

Πύρινα Μέτωπα: Μεγάλη μάχη με τη φωτιά σε Βαρνάβα και Στύρα έδωσε η Πυροσβεστική σήμερα (10/7).

Πύρινα Μέτωπα: Θετικά είναι τα μηνύματα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε Βαρνάβα και Στύρα, καθώς υπάρχει η ελπίδα ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε έκτακτη ενημέρωση νωρίτερα για τις πυρκαγιές τονίζοντας πως υπήρχαν πάνω από 50 πύρινα μέτωπα σήμερα (10/7).

Αναφορικά με τη φωτιά στο Βαρνάβα σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Παράλληλα, η φωτιά στη Στύρα απείλησε και κατοικημένες περιοχές, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα τεθεί σύντομα και αυτή υπό έλεγχο.

Σύμμαχος στη… μάχη που δίνουν οι άντρες της Πυροσβεστικής είναι και ο καιρός, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει, διευκολύνοντας έτσι το έργο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει  η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της:

Από Ω/19:00/09-07-2021 έως Ω/19:00/10-07-2021, εκδηλώθηκαν 57 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής, 13 Ε/Π και 9 Α/Φ. Συνδρομή από τον Ε.Σ. με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής είναι σε ύφεση και επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Αττικής και περιοδικά 6 Ε/Π (το 1 συντονιστικό και 1 του Ε.Σ.) και 7 Α/Φ (4 CL, 2 AIR TRACTOR και το BERIEV-200). Συνδρομή από τον Ε.Σ., υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου. Την πυρκαγιά συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Στύρα Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα και περιοδικά 5 Ε/Π (1 συντονιστικό και 1 του Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL και το BERIEV-200). Συνδρομή από τον Ε.Σ., υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πέπλο μυστηρίου με τη δολοφονία, το τρίτο πρόσωπο και τους κουκουλοφόρους!

Εμβόλιο Pfizer: Μεγαλώνει το γυναικείο στήθος;

Survivor – Κατσούλης: Γιατί δεν ακολουθεί τη Μαριαλένα στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πύρινα Μέτωπα: Καλύτερη η εικόνα σε Βαρνάβα και Στύρα – Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.