ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Φωτιά από Αλβανία πέρασε στη Θεσπρωτία

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται σε δύσβατη περιοχή των συνόρων, ενώ έχουν σπεύσει πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα
Πυρκαγιές: Φωτιά από Αλβανία πέρασε στη Θεσπρωτία

Σαν να μην έφταναν οι Πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, μια ακόμα φαίνεται ότι έρχεται και μάλιστα από τα σύνορα με την Αλβανία.

Η φωτιά δεν ελέγχθηκε από τις αρμόδιες πυροσβεστικές δυνάμεις των γειτόνων και πλέον βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, με ακριτικές περιοχές, όπως το Λημέρι και ο Άγιος Νικόλαος Φιλιατών, να κινδυνεύουν.

Η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη (3/8) κοντά στα σύνορα με τη χώρα μας και πλέον τα έχει περάσει και απειλεί περιοχές της Θεσπρωτίας. Όπως είναι κατανοητό, εκεί η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και είναι δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα με σκοπό να θέσουν υπό έλεγχο ένα ακόμα πύρινο μέτωπο που έρχεται να προστεθεί στις Πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Εύβοια, Ηλεία και Βαρυμπόμπη.

Προς το παρόν πάντως, στην Θεσπρωτία δεν απειλούνται οικισμοί.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά – Αρχαία Ολυμπία: «Υπάρχουν δύο αγνοούμενοι» – Εκκενώνεται η περιοχή

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ξέσπασε ο Λέκκας – «Ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών…»

Παναθηναϊκός: Νέος γενικός διευθυντής ο Γιάννης Παναγιωτίδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Φωτιά από Αλβανία πέρασε στη Θεσπρωτία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.