ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: H αποτυχία του επιτελικού κράτους σε νούμερα – Στάχτη το 16% των δασών της Αττικής λέει το meteo!

Το 16% ολόκληρου του δασικού πλούτου της Αττικής έγινε στάχτη, σύμφωνα με χάρτη που δημοσίευσε το meteo.
Πυρκαγιές: H αποτυχία του επιτελικού κράτους σε νούμερα – Στάχτη το 16% των δασών της Αττικής λέει το meteo!

Meteo: Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν το επιτελικό κράτος να λειτουργεί ρολόι και ζητάει τη συγχώνευση του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo εντός της Πολιτικής Προστασίας, ευτυχώς για τον τόπο μας, λειτουργούν ακόμα οργανισμοί που με τις επιστημονικές μετρήσεις τους, αναδεικνύουν τις τεράστιες καταστροφές που συμβαίνουν στη χώρα, λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. που αφορούσε συγκεκριμένα την Αττική, ένα αποκαρδιωτικό ποσοστό της τάξεως του 16% από εκτάσεις, κάηκαν κατά τις πυρκαγιές Σχίνου, Βιλίων, Βαρυμπόμπης και Κερατέας. Δηλαδή απανθρακώθηκε το 16% του εναπομείναντα δασικού πλούτου της ηπειρωτικής Αττικής.

Το meteo δημοσίευσε έναν αναλυτικό χάρτη, αξιοποιώντας τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σύμφωνα με ακριβείς δορυφορικές καταγραφές, οι καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής κατέκαψαν περίπου 240.00 στρέμματα, εκ των οποίων τα 186.000 ήταν καθαρά δασικές εκτάσεις ήτοι το 16% των δασών ολόκληρου του νομού.

Στον χάρτη που ανάρτησε το meteo, εμφανίζονται με πράσινο χρώμα οι δασικές περιοχές της Αττικής, ενώ με κόκκινο περικλείονται οι εκτάσεις που κάηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Μιλάμε για ένα καλοκαίρι απόλυτης καταστροφής, με πυρκαγιές που ξέφυγαν από κάθε έλεγχο σε συνθήκες μηδενικών έως ελάχιστων μποφόρ. Τα νούμερα που παρουσιάζει το meteo εμφανίζουν το μέγεθος της ερήμωσης των τελευταίων δασικών περιοχών της Αττικής και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον Κυριάκου Μητσοτάκη που έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί σε συνέντευξη τύπου, πως ο δασικός πλούτος της Ελλάδας… αυξάνεται.

Η συνέπειες της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, είναι πολύ χειρότερες από τις όποιες προκλήσεις της «κλιματικής κρίσης» που επικαλούνται συνεχώς στην κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους. Η κλιματική κρίση είναι άλλωστε ένα θέμα αντικρουόμενων επιστημονικών απόψεων που επεκτείνονται σε βάθος μερικών αιώνων, και σίγουρα δεν προέκυψε ξαφνικά και αιφνιδίως, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: H αποτυχία του επιτελικού κράτους σε νούμερα – Στάχτη το 16% των δασών της Αττικής λέει το meteo!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.