ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα πύριαν μέτωπα σε Εύβοια και Ηλεία απασχολούν ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μετέβη στο Χαλάνδρι για περαιτέρω ενημέρωση της κατάστασης
Πυρκαγιές: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό την ενημέρωση για τις Πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στις περιοχές της Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπίας, πρόκειται να απασχολήσουν ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μέτωπο 30 χλμ. στην Εύβοια, ενώ μέρες οι φωτιές στην Ηλεία ξυπνούν μαύρες μνήμες από την καταστροφή του 2007 σε Ζαχάρω και γύρω περιοχές.

Χρήστος Ζερεφός: Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός προειδοποίησε ότι ακόμα δεν έχουμε δει… τίποτα σχετικά με τις φωτιές, οι οποίες σε περίπτωση τρίτου κύμα καύσωνα θα μπορεί να έχουν ακόμα μεγαλύτερη έκταση σε σύγκριση με εκείνες σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια.

«Θα δούμε μεγαλύτερες πυρκαγιές αν φυσάνε κανονικά οι ετήσιοι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς δε θα φυσήξουν τόσο και θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο… Μετά θα έρθει ο τρίτος καύσωνας φέτος» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως είπε ο Χρήστος Ζερεφός μιλώντας στον ΣΚΑΙ «υπάρχουν εκατοντάδες τόνοι αποξηραμένα ξύλα «μπουρλότο» που έχει η χώρα μας. Δεν θα το δείτε αυτό σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες λυπάμαι που το λέω. Χρειάζονται πρόστιμα, χρειάζεται έννομη τάξη. Είναι κάτι κοντινό να έχουμε ξανά μια “νέα Βαρυμπόμπη”, με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το δάσος χρειάζεται επιμελή εργασία, δείτε τι συμβαίνει στην Ελβετία πώς κλαδεύουν τα δέντρα» σημείωσε. Ο κ. Ζερεφός προειδοποίησε ότι «όλοι στο Λεκανοπέδιο αναπνέουμε με τη φωτιά αιωρούμενα σωματίδια 10 με 15 φορές υψηλότερα απ’ όσα επιτρέπει ο ΠΟΥ. Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να καλύπτουν παράθυρα και πόρτες με πετσέτες».

Διαβάστε επίσης: Φωτιά – Αρχαία Ολυμπία: «Υπάρχουν δύο αγνοούμενοι» – Εκκενώνεται η περιοχή

Αθλιότητα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη…

Παναθηναϊκός: Φιλικό με την ΝΚ Λοκομοτίβα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυρκαγιές: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.