ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική: Αυτό είναι το νέο «όπλο» για τις φωτιές

Η πυροσβεστική θα έχει στη διάθεσή της τα νέα αεροσκάφη Air Tractors που θα ρίχνονται άμεσα στη... μάχη.
Πυροσβεστική: Αυτό είναι το νέο «όπλο» για τις φωτιές

Ένα νέο πολύτιμο «όπλο» θα έχει στη φαρέτρα της η Πυροσβεστική, καθώς παρέλαβε 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors.

Τα νέα αυτά αεροσκάφη είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και μεγάλο τους ατού είναι η μεγάλη διάρκεια που μπορούν να μείνουν στον «αέρα» και η δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού.

Οι φωτιές ξεκίνησαν νωρίς φέτος σε ολόκληρη τη χώρα και η ανησυχία του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Τα νέα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται για περιπολία από αέρα, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν άμεσα αν δουν κάποια πυρκαγιά και να προχωρήσουν στην προσβολή της σε πρώτο χρόνο.

Το υπουργείο Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σχεδιάζει τη διασπορά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα και έτσι ήδη εδρεύουν σε Τατόι, Ρόδο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Ανδραβίδα.

Οργή για τις πρώτες φωτιές

Δεκάδες είναι φωτιές σε όλη τη χώρα και δεν έχει νόημα να αναφέρουμε μόνο κάποια. ευ αυτών καθώς το ζητούμενο είναι ότι η χώρα βρίσκεται και πάλι στο έλεος της «πύρινης λαίλαπας».

Πέρα από τον δεδομένο θυμό για το γεγονός ότι η χώρα μας πιάστηκε απροετοίμαστη για μία ακόμη φορά, είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια έχουν αποκρύψει το θέμα και δεν του δίνουν τις διαστάσεις που πρέπει. Η Ελλάδα καίγεται και στα κανάλια υπάρχει ησυχία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυροσβεστική: Αυτό είναι το νέο «όπλο» για τις φωτιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.