ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Είναι τελικό – Τότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε για το μέχρι πότε θα καταβληθούν τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass.
Power Pass: Είναι τελικό – Τότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών

Μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις από Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε πως η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους οπλίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα και στην ενέργεια».

Παράλληλα, τόνισε πως κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων στο φυσικό αέριο και στα καύσιμα και για αυτό θα 6 δισ. ευρώ θα πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Βέβαια, έσπευσε να διευκρινίσω πως οι ανάγκες είναι απεριόριστες και οι πόροι περιορισμένοι, συνεχίζοντας πως «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε για το καλύτερο».

Έρχονται αλλαγές και αύξηση των επιδοτήσεων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας προχώρησε σε ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, τόνισε πως για τον τρέχοντα μήνα θα υπάρξει οριζόντια κάλυψη όλων των καταναλωτών χωρίς καμία εξαίρεση για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δηλαδή, θα υπάρξει επιδότηση σε όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στη μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης.

Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τα τιμολόγια κάθε προμηθευτεί ηλεκτρικής ενέργειας, που θα υποχρεώνονται να ενημερώνουν κάθε φορά για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής παρόχου αζημίως.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Είναι τελικό – Τότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.