ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Ο ΑΦΜ ορίζει την ημερομηνία της αίτησης για τα 600 ευρώ

Με βάση τον ΑΦΜ θα γίνονται οι αιτήσεις των καταναλωτών για την είσπραξη του Power pass
Power Pass: Ο ΑΦΜ ορίζει την ημερομηνία της αίτησης για τα 600 ευρώ

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αιτήσεις των καταναλωτών που δικαιούνται να εισπράξουν την επιδότηση για το Power Pass.

Με την ημερομηνία να έχει κλειδώσει για την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, η υποβολή των αιτήσεων για την αναδρομική αποζημίωση των καταναλωτών που θα αρχίζει από τα 18 και θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ, αναμένεται να γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος οι οποίοι είχαν το 2021 καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων έως 45.000 ευρώ.

Η επιδότηση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα αφορά το διάστημα από 1/12 έως και 31/5 ενώ οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται έως το τέλος του Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες, οι καταναλωτές που τράβηξαν τα πάνδεινα τους τελευταίους μήνες αναμένεται να δούνε χρήμα στους λογαριασμούς τους έως και τις 15 Ιουλίου.

Πώς μπορείτε να υποβάλλεται αίτηση για το Power Pass:

  • Είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • Ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • Θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος.
  • Θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Ο ΑΦΜ ορίζει την ημερομηνία της αίτησης για τα 600 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.