ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Πιο νωρίς ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 600 ευρώ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για το Power Pass, τους δικαιούχους και τους φοιτητές - Γιατί είναι αισιόδοξος
Power Pass: Πιο νωρίς ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 600 ευρώ

Power Pass: Στις 16 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ, αν και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είπε ότι αυτό θα ισχύσει με τα σημερινά δεδομένα.

Το ποσό αυτό αφορά την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξει από τις 14 ή 15 Ιουνίου.

Θα μείνει ανοιχτή ως το τέλος του μήνα, το ποσό θα πιστωθεί στους δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου και το εισόδημα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει να είναι ως 45.000 καθαρά.

Σημαντική σημείωση είναι ότι αυτός που θα δηλώσει το ρολόι του ρεύματος, θα λάβει και τα χρήματα.

Αναφορικά με τους φοιτητές, θα πρέπει να γίνει δήλωση για το σπίτι που διαμένουν, εκτός της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να πάρουν το επίδομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Η μεγάλη παρέμβαση είναι στο ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το φυσικό αέριο για την ηλεκτροπαραγωγή. Ο λιγνίτης μας δίνει ενέργεια σχεδόν τόσο ακριβή, όσο το φυσικό αέριο. Ο λιγνίτης είναι πανάκριβος στην Ελλάδα, με το πρόστιμο για τους ρύπους να είναι τόσο υψηλό. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε λιγνίτη μόνο για λόγους ασφαλείας».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης, δεδομένου ότι η ανάπτυξη βρίσκεται στο 7% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού πρέπει να φέρει χρήμα

Λημνιός: Η Τβέντε, η Ολλανδία και ο… ΠΑΟΚ

Αυτή η ομάδα κερδίζει την 3η ασυλία!

Σπύρος Μαρτίκας για Δήμαρχος στο Κερατσίνι!

 

Δείτε ρεπορτάζ  για το power pass

https://youtu.be/74TS-cS-MkE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Πιο νωρίς ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 600 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.