ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Προσοχή – Αυτή είναι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα φαίνεται πως θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την απόκτηση του power pass.
Power Pass: Προσοχή – Αυτή είναι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Power Pass στη σελίδα του gov.gr με τη διαδικασία του επιδόματος ρεύματος ωστόσο να διαφοροποιείται σε σχέση με το επίδομα βενζίνης και το fuel pass.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα έχουν περιορισμένο χρόνο για να κάνουν την αίτηση για το επίδομα ρεύματος το οποίο περιορίζεται στις 2 εβδομάδες σύμφωνα με όσα είπε στις τελευταίες του δηλώσεις ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Το επίδομα θα φτάνει το ποσό των 18 μέχρι 600 ευρώ. Η πληρωμή με επιστροφή χρημάτων ως 60% αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες που θα δοθούν για να μην χάσουν την προθεσμία λήξης καθώς δεν ισχύει το ίδιο πλαίσιο με το fuel pass στο οποίο η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ακόμη και αν στο τέλος του Ιουνίου λήγει η χρονική περίοδος της επιδότησης.

Τo Power Pass αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όσους δήλωσαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2020 μέχρι 45.000 ευρώ.

Για να μάθετε αναλυτικά τους δικαιούχους και αν είστε ένας από αυτούς πατήστε εδώ.

Power Pass: Η διαδικασία και το ποσό που επιστρέφεται

Οι διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι δικαιούχοι είναι απλή. Ένα μόνο άτομο εκπρόσωπος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να κάνει αίτηση στον κάθε λογαριασμό.

Αρχικά εισέρχονται και συνδέονται στο gov.gr.  Στη συνέχεια, κάνουν ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη δήλωση προβάλλεται η κύρια κατοικία που έχει υποβάλλει στο Ε1 ο κάθε αιτούμενος. Ακολουθεί ερώτηση για το αν δέχεστε αυτά τα στοιχεία. Αν όχι, εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

Για την αίτηση είναι απαραίτητα το ΑΦΜ και το IBAN ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Όσον αφορά το ακριβές ποσό που θα λάβει πίσω ο κάθε αιτούμενος αυτό το ποσό υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

« Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60% »

Ειδήσεις τώρα:

Προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων – Δίνουν έως και 430 ευρώ – Ποιοι τα δικαιούνται

Σασμός επόμενα επεισόδια: Η Κλαίρη ξέρει ποιός σκότωσε τον Στεφανή

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Σφάζονται Μυρτάλη και Αρετή

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Ο Κωνσταντής καρφώνει τον Δούκα στον εισαγγελέα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Προσοχή – Αυτή είναι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.