ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Δείτε αν είστε μέσα

Ανατροπή με τους δικαιούχους του Power Pass - «Ανοίγει» ο αριθμός των δικαιούχων.
Power Pass: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Δείτε αν είστε μέσα

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί με νέα αύξηση-φωτιά σε συγκεκριμένα προϊόντα, το Power Pass, όπως και το Fuel Pass, έρχεται για να δώσει μια μικρή… ανάσα στους πολίτες που χρωστούν λογαριασμούς.

Μέσα από το Sportime, έχετε ενημερωθεί για τα επικίνδυνα σημεία της αίτησης, για την οποία μπορούν να προχωρήσουν ακόμα περισσότεροι δικαιούχοι, μιας και ανοίγει η «βεντάλια» με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Power Pass: Ποια είναι τα κριτήρια για τους δικαιούχους!

Στην τροπολογία λοιπόν αναφέρεται ότι «η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα χιλιάδες (45.000) ευρώ.

Αν υπόχρεος υποβάλλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2021».

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι «τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας και εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, λαμβάνονται υπόψη όπως έχουν δηλωθεί έως την 1η Μαΐου 2022. Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας, καθώς και του εισοδήματος φορολογικού έτους 2021, λαμβάνονται όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης για λήψη οικονομικής ενίσχυσης κάθε δικαιούχου».

«Απαραίτητη προϋπόθεση για λήψη οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται από τον νόμο να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή αίτησης για λήψη οικονομικής ενίσχυσης».

Ειδήσεις τώρα:

Fuel Pass: Θα δώσουν ξανά 30 – 50 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Power Pass – Έξτρα 250 ευρώ: Αυτοί τα δικαιούνται

ΠΑΟΚ: Για ποιο λόγο ο Μπότο είναι αφεντικό με όρια!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι – Δείτε αν είστε μέσα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.