ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Τέλος με τα ΑΦΜ – Τι γίνεται με παράταση και πληρωμές

Τέλος τα ΑΦΜ για τους δικαιούχους του επιδόματος Power pass - Ορατό το ενδεχόμενο παράτασης
Power Pass: Τέλος με τα ΑΦΜ – Τι γίνεται με παράταση και πληρωμές

Συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων για την καταβολή του Power pass με τους καταναλωτές να αναζητούν μια ανάσα έπειτα από τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα που τους έχουν οδηγήσει σε οικονομικό τέλμα.

Όπως έχετε πληροφορηθεί ήδη από το Sportime, υπάρχει σκέψη για παράταση στις αιτήσεις και στις πληρωμές κάτι τον οποίο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σήμερα όμως, Παρασκευή 24 Ιουνίου ρίχνουν αυλαία τα ΑΦΜ καθώς οι καταναλωτές των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε: 1,2,3,4,5,6,7,8 θα έχουν μέχρι το πρωί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σκυτάλη εντός της ημέρας αναμένεται να πάρουν και όσοι το ΑΦΜ τους έληγε σε 0 και 9 με την πλατφόρμα να ανοίγει και για αυτή την κατηγορία των καταναλωτών.

Θυμίζουμε πως με τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις, η πλατφόρμα που είναι διαθέσιμη από τις 17 Ιουνίου αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή έως και τις 30 του τρέχοντος μήνα.

Power Pass:  Τι γίνεται με παράταση και πληρωμές

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», είναι ορατό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση τόσο στις αιτήσεις όσο και στις πληρωμές.

Παράλληλα, σημείωσε οτι εάν δοθεί παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου και υπάρξει δηλαδή κάποια διαφοροποίηση στα αρχικά σχέδια, τότε θα καθυστερήσουν να μπουν και τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συνεπώς ολοκληρώνεται σήμερα εκτός απροόπτου το επικοινωνιακό φιάσκο με τις ελάχιστες επιστροφές ποσών από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας…όχι από τους παρόχους..αλλά από το ίδιο το κράτος που νομοθέτησε υπέρ τους και κατ’ επέκταση έδωσε το πράσινο φως στην αισχροκέρδεια.

Οι απανωτές παροχές, τα voucher του Τουρισμού…που όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ταβέρνες, τα voucher για tablets και λάπτοπ και τόσα άλλα κυριολεκτικά ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση έχουν μόνο έναν κοινό παρονομαστή…εκλογές το φθινόπωρο…

Πώς και που γίνεται η αίτηση για το power pass

  • Είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • Ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • Θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος.
  • Θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

Ειδήσεις τώρα:

MEGA: ΤΕΛΟΣ πασίγνωστη παρουσιάστρια 

Η γη της ελιάς επόμενα επεισόδια: Έτσι εξαφανίζουν τον πτώμα του Ανέστη

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Αυτές είναι οι τελευταίες σκηνές

Σασμός επόμενα επεισόδια: Αυτό είναι το τέλος των ηρώων!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Τέλος με τα ΑΦΜ – Τι γίνεται με παράταση και πληρωμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.