ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκηρύξεις: 268 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται

Σε 268 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό θα προχωρήσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν.
Προκηρύξεις: 268 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται

Προκηρύξεις: Προσλήψεις που αφορούν 268 ανθρώπους σε συγκεκριμένες ειδικότητες, έρχονται σε Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από τα εν λόγω σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι αιτήσεις στη Σχολή Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αρχίζουν από τη Δευτέρα 06/09/2021 και από ώρα 08:00 έως και ολοκληρώνονται την Τρίτη 21/09/2021, έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Η υποβολή δικαιολογητικών πραγματοποιείται κατά τις ημερομηνίες από την Τετάρτη 22/09/2021 έως και την Παρασκευή 24/09/2021 και από ώρα 08:00΄ έως και ώρα 14:00΄, στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών.

Όσοι επιλεγούν θα καταλάβουν θέσεις αξιωματικών για πέντε χρόνια.

Δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία έχουν υποψήφιοι ηλικίας έως 35 ετών.

Ο αριθμός εισακτέων του διαγωνισμού καθορίζεται σε 150 θέσεις και κατανέμονται στις κάτωθι κατηγορίες/πτυχία:

  • Πληροφορικής και Επικοινωνιών 38 θέσεις
  • Μηχανικών (14 πολιτικοί μηχανικοί,15 ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και 14 μηχανολόγοι μηχανικοί) 43 θέσεις
  • Μετεωρολογίας 19 θέσεις
  • Νομικής 18 θέσεις
    • Ειδικότητα Κυβερνήτη Σαράντα πέντε (45) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Πλοίαρχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
    • Ειδικότητα Μηχανικού Εξήντα (60) θέσεις, από πτυχιούχους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών της ημεδαπής, με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ΄ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού (Ε.Ν.), ως Αξιωματικοί Ε.Ν. Αν οι εν λόγω υποψήφιοι δεν επαρκούν για την κάλυψη των προκηρυχθεισών στην εν λόγω ειδικότητα θέσεων, οι θέσεις καλύπτονται από υποψηφίους, πτυχιούχους Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) της αλλοδαπής και με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.Οικονομικών 32 θέσειςΔείτε ΕΔΩ  ολόκληρη την προκήρυξη.
      Λιμενικό: Προσλήψεις στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για 118 νέα στελέχη με δύο προκηρύξεις

      Την πρόσληψη 118 νέων στελεχών με απευθείας κατάταξη (χωρίς Πανελλήνιες) έχει ανακοινώσει το Λιμενικό Σώμα.

      Το νέο προσωπικό θα καταλάβει θέσεις αξιωματικών μέσω δύο νέων διαγωνισμών.

      Ειδικότερα:

      Προκήρυξη ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού

      Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά 105 θέσεων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων

      Οι υποψήφιοι που τηρούν τα απαραίτητα προσόντα, όπως αυτά φαίνονται παρακάτω, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας από την τις ημερομηνίες από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, έως και την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021.

      Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

  • Προκήρυξη ειδικότητας ΤεχνικούΠροκήρυξη διαγωνισμού απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδικότητας Τεχνικού έτους 2021, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων, δημοσιοποίησε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

    Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει από διπλωματούχους Σχολών Πολυτεχνείων και Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

    Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να καταταχθούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 3079/2002 (Α’311), όπως ισχύει, θα πρέπει:

    • Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.
    • Να είναι κάτοχοι διπλώματος Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, όπως αυτά καθορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ της παρούσης.
    • Να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή να έχουν γεννηθεί από 01- 01- 1991 και μετά.
    • Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.
    • Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
    • Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας
    • Να είναι υγειονομικώς κατάλληλοι (σωματικής ικανότητας πρώτης κατηγορίας Ι/1), σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 11/2014 (Α΄17), όπως ισχύει, για τους κατατασσόμενους στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν πτυχία Ανωτάτων Σχολών.
    • Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό
    • Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι
    • Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους
    • να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων
    • Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών
    • Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, εξαιτίας τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων
    • Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους

    Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού, υποβάλουν αίτηση μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ με συστημένη αλληλογραφία, τις ημερομηνίες από 01-09-2021, ημέρα Τετάρτη, έως και 30-09-2021, ημέρα Πέμπτη, στην αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης του διαγωνισμού.

    Διαβάστε επίσης

    Απάτη: Τους έπιασαν! Πώς είχαν κλέψει 2 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς αθώων θυμάτων στην Ελλάδα

    Εκδικητικά μέτρα ακόμα και για τους εφήβους: «Πόρτα» στην εστίαση για ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών!

    Ελένη Μενεγάκη: Η θεαματική έναρξη της εκπομπής στο Mega! (video)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκηρύξεις: 268 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.