ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς τα «τάρταρα» οδεύει η δημοφιλία της Κ. Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με την Metron Analysis!

Καταρρέει η δημοφιλία της Κ. Σακελλαροπούλου σύμφωνα με την Metron Analysis - «Χλιαρές» στάσεις και «αφωνία» στοιχίζουν στην ΠτΔ
Προς τα «τάρταρα» οδεύει η δημοφιλία της Κ. Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με την Metron Analysis!

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στην έως τώρα θητεία της στην προεδρία της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είτε το θέλει – είτε όχι, έχει φροντίσει να δώσει πολλές «λαβές» για να δημιουργήσει λαϊκή δυσαρέσκεια. Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί.

Πότε διότι θα την συλλάβει ο φακός να ασχολείται με το… κινητό της, την ώρα που γίνεται η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Πότε γιατί θυμάται να τιμήσει τον… Γκορμπατσόφ και «ξεχνάει» την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πότε διότι συνδέει την μάχη που δίνει η Ουκρανία (η οποία αγκαλιάζει στις τάξεις της ακόμα και νεοναζί) με την ελληνική… επανάσταση του 1821. Πότε διότι κάνει δήλωση που λειτουργεί προστατευτικά για τον Λιγνάδη και αντιτάσσεται στην δικαιολογημένη λαϊκή οργή. Πότε διότι μοιάζει εντελώς άβουλη μπροστά στο συνεχές «καπέλωμα» που της επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πότε διότι ξεχνά να μιλήσει για τα καταπατημένα δικαιώματα της Κύπρου ή παθαίνει «αφωνία» για τα ελληνοτουρκικά. Πότε γιατί δείχνει πως την δυσαρεστεί ο Εθνικός Ύμνος ή παθαίνει δυσφορία μπροστά σε ένα ορθόδοξο προσκύνημα.

Θα μπορούσαμε να καταμετρήσουμε πολλούς ακόμα λόγους. Πάντως όλοι έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Το ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι «λίγη», ακατάλληλη και ανεπαρκής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και αυτό φαίνεται πως το έχει ενστερνιστεί για τα καλά ο ελληνικός λαός, αφού ακόμα και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που λειτουργούν κάπως… κολακευτικά για την κυβέρνηση και τις επιλογές της, δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis η ΠτΔ όχι μόνο δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερη δημοφιλία άλλα καταγράφει και αρνητική πρωτιά. Μόλις το 41% δήλωσε πως έχει θετική γνώμη για την κ. Σακελλαροπούλου, ενώ το 48% έχει αρνητική και το 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν τους απασχολεί καν να απαντήσουν για το πρόσωπο της. Ουσιαστικά το 59% δεν στηρίζει το πρόσωπο που βρίσκεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας! Ενδεικτικό και αυτό για την ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε.

Το αρνητικό 59% σημαίνει πως ακόμα και πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ, αποδοκιμάζουν ανοιχτά πλέον την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χαρακτηριστικό της κατρακύλας της δημοφιλίας της ΠτΔ, είναι πως σύμφωνα με τις μετρήσεις της Metron Analysis, τον Φεβρουάριο του 2020 η αρνητική γνώμη βρισκόταν στο 26% για να πάρει στην συνέχεια την ανιούσα και να φτάσει στο 44% τον Οκτώβριο του 2021 και έπειτα από μερικές διακυμάνσεις μηνών, να φτάσει στο 48% που βρίσκεται σήμερα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έχει πάρει την παραμικρή εποικοδομητική θέση απέναντι στα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες σήμερα. Δεν έχει κάνει έστω μια ελαφριά κριτική για τα προσχήματα. Είναι εντελώς αφανής στο θέμα της ακρίβειας και εξαιρετικά «χλιαρή» στο θέμα των ελληνοτουρκικών. Για την διετία δε της πανδημίας, δεν προστάτεψε ούτε ίχνος από τα δικαιώματα που καταπάτησε η κυβέρνηση με το πρόσχημα της «υπεράσπισης» της δημόσιας υγείας.

Ο λαός αντιλαμβάνεται την ΠτΔ ως μια εντελώς «διακοσμητική» παρουσία και το δείχνει. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο που η κατάρρευση των ποσοστών δημοφιλίας της κ. Σακελλαροπούλου συμβαδίζει απόλυτα με την κατάρρευση των ποσοστών της κυβέρνησης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προς τα «τάρταρα» οδεύει η δημοφιλία της Κ. Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με την Metron Analysis!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.