Προσοχή Απάτη: Αν δείτε αυτό το SMS στο κινητό μην το ανοίξετε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε μια γυναίκα.

Νέα απάτη μέσω SMS, με τον αποστολέα να…παριστάνει την τράπεζα για δήθεν κάποια ανεπιτυχής πληρωμή. Το ποσό που απέσπασε ο δράστης.

Οι Αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε μια γυναίκα την 19-8-2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα. Σε αυτό την ειδοποιούσε ότι η πληρωμή δεν ήταν επιτυχής.

Μάλιστα, το μήνυμα περιείχε προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link), ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος. Εκεί, η ανυποψίαστη γυναίκα καταχώρησε τα προσωπικά της τραπεζικά στοιχεία, ακολουθώντας την προτεινόμενη διαδικασία από την κάλπικη ιστοσελίδα.

Με τον τρόπο αυτόν ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.211 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαλαμίνα: Σκότωσε γάτα με σκουπόξυλο

Φωτιές: Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά το Σάββατο (21/8)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0: «Καθάρισε» με ασίστ Τσιμίκα