ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή Απάτη: Αν δείτε αυτό το SMS στο κινητό μην το ανοίξετε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε μια γυναίκα.
Προσοχή Απάτη: Αν δείτε αυτό το SMS στο κινητό μην το ανοίξετε

Νέα απάτη μέσω SMS, με τον αποστολέα να…παριστάνει την τράπεζα για δήθεν κάποια ανεπιτυχής πληρωμή. Το ποσό που απέσπασε ο δράστης.

Οι Αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε μια γυναίκα την 19-8-2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η παθούσα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό της τηλέφωνο στο οποίο ως αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα. Σε αυτό την ειδοποιούσε ότι η πληρωμή δεν ήταν επιτυχής.

Μάλιστα, το μήνυμα περιείχε προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link), ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την επίσημη ιστοσελίδα του τραπεζικού ιδρύματος. Εκεί, η ανυποψίαστη γυναίκα καταχώρησε τα προσωπικά της τραπεζικά στοιχεία, ακολουθώντας την προτεινόμενη διαδικασία από την κάλπικη ιστοσελίδα.

Με τον τρόπο αυτόν ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.211 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαλαμίνα: Σκότωσε γάτα με σκουπόξυλο

Φωτιές: Οι περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά το Σάββατο (21/8)

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 2-0: «Καθάρισε» με ασίστ Τσιμίκα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή Απάτη: Αν δείτε αυτό το SMS στο κινητό μην το ανοίξετε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.