ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη απόλυση ανεμβολίαστης εργαζόμενης

Η πρώτη απόλυση για ανεμβολίαστη γυναίκα, εργαζομένη σε μονάδα φροντίδας ατόμων ΑμεΑ, είναι γεγονός. Όσα αναφέρει ο δικηγόρος της.
Πρώτη απόλυση ανεμβολίαστης εργαζόμενης

Πρώτη απόλυση ανεμβολίαστης εργαζόμενης σε προνοιακή δομή. Ο δικηγόρος της τόνισε ότι η γυναίκα αρνήθηκε να εμβολιαστεί για λόγους υγείας.

Γεγονός είναι η πρώτη απόλυση γυναίκας, εργαζομένης σε μονάδα φροντίδας ατόμων ΑμεΑ Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Όπως καταγγέλλει, απολύθηκε τον Ιούλιο από τη δομή φροντίδας ΑΜΕΑ στην οποία εργαζόταν, γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε, δεν είχε αποφασίσει ακόμα εάν επιθυμούσε να εμβολιαστεί.

Πάντως, η ίδια τηρούσε σχολαστικά τα υγειονομικά μέτρα, κάνοντας rapid test δύο φορές την εβδομάδα και φορώντας μάσκα.

Ο δικηγόρος της, Χ. Κατσιβαρδάς, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί». Τόνισε ότι η γυναίκα αρνήθηκε να εμβολιαστεί για λόγους υγείας, διατηρώντας μια επιφύλαξη για το εμβόλιο.

«Διατύπωσε τις ενστάσεις της αλλά διατηρούσε απαρεγκλίτως τα ισοδύναμα μέτρα προστασίας περιστολής της διασποράς του ιού» υπογράμμισε.

«Η απόλυση επήλθε ως εσχάτη των ποινών, παρά το ότι ακόμα δεν είχε προηγηθεί η θέσπιση της ΚΥΑ, η οποία προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς» συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι η γυναίκα θα κάνει το εμβόλιο εάν και εφόσον υπάρχουν όλα τα επιστημονικά εχέγγυα και τεκμήρια της δώσουν τις λύσεις, για τις οποίες έχει δικαίωμα να ενημερωθεί.

Διαβάστε ακόμη: 

Έφυγε με καρφάρα από την εκπομπή της Μαλέσκου

Αννίτα Πάνια: Τέλος απο το OPEN! Αυτή παίρνει την θέση της

Γιώργος Γιακουμάκης: Πήγε στη Βρέμη για Βέρντερ – Ακόμα στο κόλπο η Σέλτικ

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώτη απόλυση ανεμβολίαστης εργαζόμενης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!