Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Rapid test – Οδοντιατρεία: Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο – Απίστευτη γκάφα Πλεύρη που βαδίζει χωρίς σχέδιο

Λευτέρης Παυλίδης
Rapid test – Οδοντιατρεία: Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο – Απίστευτη γκάφα Πλεύρη που βαδίζει χωρίς σχέδιο

Το μέτρο για την είσοδο με rapid test στα οδοντιατρεία παίρνει πίσω η Κυβέρνηση, με τον Θάνο Πλεύρη να πέφτε σε μια απίστευτη γκάφα.

Rapid test – Οδοντιατρεία: Στην απόφαση να πάρει πίσω το μέτρο για την αποκλειστική είσοδο με rapid test στα οδοντιατρεία αποφάσισε να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, φανερώνοντας παράλληλα την μη ύπαρξη σοβαρού σχεδίου από το Υπουργείο Υγείας και τον Θάνο Πλεύρη.

Ο Θάνος Πλεύρης, υπέπεσε σε μια απίστευτη γκάφα που είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο που θα είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των ίδιων των οδοντιάτρων καθώς αναπόφευκτα θα είχε επιπτώσεις στην εργασία και την πελατεία τους.

Με σχετική ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ανακαλεί ουσιαστικά τα περί υποχρεωτικών rapid tests, προβαίνοντας σε ερμηνεία της απόφασης.

«Διευκρινίζουμε τα κάτωθι αναφορικά με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ιδιώτες οδοντιάτρους:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.57069 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. που έλαβε ΦΕΚ Β΄ 4337/18.09.2021»:

Για τους ασθενείς

«Οι ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19».

«Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση».

«Κατ΄ εξαίρεση και μόνο υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την εξέταση – πράξη, ασθενείς που προσέρχονται σε οδοντιατρεία, προκειμένου να υποβληθούν σε επεμβατική οδοντιατρική εξέταση – πράξη ή σε οδοντιατρική εξέταση – πράξη που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα».

Για τους συνοδούς

«Δεδομένου ότι οι οδοντίατροι υπάγονται στις δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, οι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός εξαμήνου συνοδοί υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την είσοδό τους στη δομή (οδοντιατρείο)».

Δημοφιλη Αρθρα