ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα: Αυτό είναι το νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς

Απίστευτο! Νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς του ρεύματος!
Ρεύμα: Αυτό είναι το νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς

Άνω κάτω έχουν κάνει τον κρατικό προϋπολογισμό οι αυξήσεις στο ρεύμα που υπολογίζονται να κοστίσουν αθροιστικά μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με την Κυβέρνηση να συνεχίζει όμως με ένα νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς.

Τη στιγμή που το Fuel pass 3 κάνει φτερά λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος, το Μαξίμου έπεσε σε ένα ατόπημα που λίγοι πρόσεξαν και πέρασε στα ψιλά από πολλούς.

Με τα ελληνικά νοικοκυριά να βρίσκονται στα πρόθυρα του μπλακάουτ, μετά και τις ανακοινώσεις των νέων χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ένα νέο χαράτσι στους λογαριασμούς αναμένεται να τους οδηγήσει σε οικονομικό τέλμα.

Ρεύμα: Αυτό είναι το νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς

Το νέο χαράτσι στους λογαριασμούς αφορά την θέσπιση εισφοράς που θα πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές, έτσι ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να λειτουργούν ως Μόνιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης Κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει 1,9 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν κοινωνικές ομάδες όπως οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Βέβαια, με τους λογαριασμούς ρεύματος των επόμενων μηνών, οι καταναλωτές θα πάρουν και ένα «δώρο» από την Κυβέρνηση που θα σφίξει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων πολιτών.

Ο υπουργός μίλησε για έναν μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από έναν νέο αποθεματικό λογαριασμό με αυτό το πρόσθετο χαράτσι να κατευθύνεται σε έναν αποθεματικό λογαριασμό, «για μελλοντική χρήση σε περιόδους κρίσης», χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει, που θα χρησιμοποιηθεί και για ποιον λόγο οι καταναλωτές θα δεχθούν ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ήδη πληγωμένα από τους φόρους, ελληνικά νοικοκυριά καλούνται αυτή τη φορά να καταβάλουν ένα πρόσθετο κόστος που φυσικά θα επιτρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των εταιρειών…

Ειδήσεις τώρα:

Μάσκες τέλος στα σχολεία – Παίρνουν πίσω τα μέτρα μετά την κατακραυγή!

Fuel Pass 3: Τέλος το επίδομα λόγω στήριξης των λογαριασμών ρεύματος – Τι σκέφτονται στο Μαξίμου

Ολυμπιακός: Κινητικότητα για στόπερ – Αυτός φεύγει! Δεν είναι ο Μανωλάς

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεύμα: Αυτό είναι το νέο κρυφό χαράτσι στους λογαριασμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.