ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος

Δικαστικό «στοπ» σε διακοπές ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Ρήτρα αναπροσαρμογής: Φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Στο πάγο μέχρι τις 6 Ιουλίου μπαίνουν οι διακοπές ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την ώρα που η μάχη της ρήτρας θα συνεχιστεί στον Άρειο Πάγο στις 14 Ιουνίου.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, η ΔΕΗ στράφηκε εναντίον των καταναλωτών, καθώς προσέφυγε στον Άρειο Πάγο πριν εκδικαστούν οι προσφυγές!

Το δικαστήριο έκανε μερικώς δεκτή την προσφυγή για τα ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και να γίνουν επανασυνδέσεις ρεύματος όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα παραπάνω θα εφαρμόζονται για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στη ρήτρα, όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, ηλικιωμένους και βαριά ασθενείς.

Ευάλωτα νοικοκυριά θεωρούνται τα μονοπρόσωπα με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο με εισόδημα έως 13.500 ευρώ και επίσης, όσοι είναι άνω των 70 ετών και δε συγκατοικούν με κάποιον που είναι κάτω των 70 ετών. Στην ίδια κατηγορία υπάγοντας και όλοι όσοι πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αποκλιμάκωσης των λογαριασμών ρεύματος, ενώ τρέχει και το ειδικό πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στη στέγη μέσω του οποίου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να κουρέψουν τα τσουχτερά τιμολόγια.



Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρήτρα αναπροσαρμογής: Φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.