ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρομά: Υγειονομική «βόμβα» ο καταυλισμός στα Άνω Λιόσια (vid)

Ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας
Ρομά: Υγειονομική «βόμβα» ο καταυλισμός στα Άνω Λιόσια (vid)

Υγειονομική «βόμβα» είναι ο καταυλισμός των Ρομά στα Άνω Λιόσια, καθώς εν μέσω πανδημίας ζουν ανάμεσα στα σκουπίδια και τα λασπόνερα, ενώ κανείς δε φοράει γάντια και μάσκες.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί έντονη ανησυχία, καθώς αν ξεσπάσει κρούσμα τότε η διασπορά θα είναι ανεξέλεγκτη.

Εικόνες τριτοκοσμικές εκτυλίσσονται στους καταυλισμούς των Ρομά. Εκτός από τα σκουπίδια που δημιουργούν βουνά, μικρά παιδιά παίζουν δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, ενώ άλλοι ξαπλώνουν στο πάτωμα.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι στον καταυλισμό, δεν τους προστατεύει κανείς από τον κορoνοϊό, καθώς δεν τους παρέχουν υγειονομικό υλικό, όπως μάσκες και γάντια, ενώ αδυνατούν οικονομικά να αγοράσουν αντισηπτικά ή οινόπνευμα.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να προστατευτούν μένοντας στα σπίτια τους, άλλοι όμως κυκλοφορούν στο δρόμο ανεξέλεγκτα, χωρίς να προφυλάσσουν τον εαυτό τους, μη τηρώντας αποστάσεις ο ένας από τον άλλον.

Ρομά από τη Λάρισα σε χωριό της Λαμίας 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας, καθώς, όπως καταγγέλλουν ομάδες Ρομά από τον καταυλισμό της Λάρισας μετακινούνται προς το χωριό τους και φοβούνται μήπως μεταφέρουν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.

Από το πρωί ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στο χωριό με τα ειδικά συνεργεία να φορούν προστατυετικές φόρμες, ενώ οι κάτοικοι για τρίτο βράδυ θα στήσουν μπλόκα στην είσοδο και σε άλλα σημεία του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν τους Ρομά να μπουν στην Ανθήλη.

Απολυμάνσεις σε καταυλισμούς στα Χανιά 

Στα Χανιά ο δήμος από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε τις απολυμάνσεις σε καταυλισμούς Ρομά για να προλάβει τα χειρότερα, ενώ στους κατοίκους μοίρασαν γάντια και μάσκες.

Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: «Λόγω κορονοϊού, δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανέψουμε – Θέλουμε επίδομα!»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρομά: Υγειονομική «βόμβα» ο καταυλισμός στα Άνω Λιόσια (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.