ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Φλέγεται το νησί – Αγωνία και κρίσιμες ώρες!

Σάμος: Ανεξέλεγκτη είναι ακόμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7) σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Βουρλιωτών.
Σάμος: Φλέγεται το νησί – Αγωνία και κρίσιμες ώρες!

Σάμος: Ανεξέλεγκτη είναι ακόμα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7) σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Βουρλιωτών.

Δύσκολη ήταν η νύχτα στη Σάμο, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7) σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Βουρλιωτών.

Από το πρωί η φωτιά έχει τρία μέτωπα, στο Κοκκάρι, στους Βουρλιώτες και τους Μυτιληνιούς ενώ χθες το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών, από τους οποίους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 5 αεροπλάνα (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Αξιοσημείωτο και συνάμα τραγικό είναι το γεγονός πως το νησί της Σάμου κατέχει μια θλιβερή πρωτιά αφού εδώ και 21 χρόνια καίγεται συνεχώς. Συγκεκριμένα από το 2000 μέχρι και το 2021 έχουν εκδηλωθεί μικρές και μεγάλες σε έκταση φωτιές, ενώ μονάχα το 2016 δεν είχε καταγραφεί κάποια πυρκαγιά. Μόνο τη δεκαετία 2000 με 2010 είχαν καεί στη Σάμο πάνω από 160.000 στρέμματα.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται Lockdown-Η μετάλλαξη Δέλτα η αιτία λένε οι ειδικοί-Ποιες περιοχές κλείνουν!

Σπουδαία κίνηση της Ντόρτμουντ: Φιλικό για την στήριξη των πλημμυροπαθών

Ελληνοτουρκικά: Σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο – Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάμος: Φλέγεται το νησί – Αγωνία και κρίσιμες ώρες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.