ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επισκέπτες έκαναν «ντου» σε πλοίο

Σκηνές χαμού στο λιμάνι της Σαμοθράκης
Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επισκέπτες έκαναν «ντου» σε πλοίο

Χαμός έγινε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαμοθράκη και συγκεκριμένα στο λιμάνι του νησιού, με επισκέπτες να προσπαθούν να εισβάλουν στο επιβατηγό – οχηματαγωγό Andros Jet.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Twitter, οι επιβάτες βρισκόντουσαν για ώρες στις ουρές προκειμένου να μπουν στο πλοίο, για να τους ανακοινωθεί ότι τελικά δεν μπορούν.

Συγκεκριμένα, αυτό είχε φτάσει σε πληρότητα και δεν μπορούσαν να δεχτούν άλλους, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε σε όσους περίμεναν.

Τότε κάποιοι άρχισαν να πολιορκούν την είσοδο του καραβιού προκειμένου να καταφέρουν να μπουν και να φύγουν από τη Σαμοθράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» στην Πλατάνα

Εικόνες που έχουν τραβηχτεί από drone και ανέβασε και ο δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας, δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Οι συγκεκριμένες μάλιστα, τραβήχτηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν προσπαθούσε ο κόσμος να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Παρότι λοιπόν, με τα πρώτα δρομολόγια τα πράγματα άρχισαν να γίνονται καλύτερα, οι εικόνες αυτές είναι σίγουρα πρωτοφανείς.

Μάλιστα ένας από τους ταξιδιώτες, θέλησε να στείλει μία επιστολή στο e-evros.gr, προκειμένου να μιλήσει για την κατάσταση αυτή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Εκατοντάδες κόσμου συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε από την όλη κατάσταση, να επιβαρυνόμαστε οικονομικά περαιτέρω διαμονή και διατροφή στο νησί πέραν τον προγραμματισμένων διακοπών μας, να αναγκαζόμαστε να κοιμόμαστε στα αυτοκίνητά μας ή και σε σκηνές ή και απλά στην ύπαιθρο. Υπάρχει δε κόσμος που πρέπει να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του για εργασία, και όχι απλά χάνει μεροκάματα, αλλά επιβαρύνεται επιπλέον έξοδα για τα οποίο άγνωστο εάν θα αποζημιωθεί από κάποιον. Υπάρχει κόσμος που έχει αγορασμένα εισιτήρια αεροπορικά κλπ, κρατήσεις ξενοδοχείων σε άλλους προορισμούς που ζημιώνεται γιατί αναγκάζεται να τα ακυρώσει.

Σε μια χώρα της Ε.Ε. το 2019 είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αποκατασταθεί  από την πρώτη κιόλας μέρα η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης με την ναύλωση ενός κατάλληλου για τις συνθήκες πλοίου οχηματαγωγού-επιβατικού.

Τη στιγμή που οι πλοιοκτήτες κάθε χρόνο επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για δρομολόγια σε νησιά όπως η Σαμοθράκη με λεφτά δηλαδή δικά μας που έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω της δυσβάσταχτης φορολογίας, βλέπουμε ότι όταν απλά δεν τους συμφέρει βγάζουν την ουρά τους από έξω και οι μόνοι που την πληρώνουν και πάλι είναι οι πολίτες.

Τουρίστες από το εξωτερικό που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη αναρωτιούνται αν υπάρχει «κάποια κυβερνητική αρχή που να ενδιαφερθεί για τους εγκλωβισμένους τουρίστες στη Σαμοθράκη».

Δείτε τις εικόνες:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαμοθράκη: Αγανακτισμένοι επισκέπτες έκαναν «ντου» σε πλοίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.