ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Επιτελικό μπάχαλο στο άνοιγμα, με έλλειψη από self tests και 14.000 κρούσματα

Απίστευτες προχειρότητες της κυβέρνησης στα σχολεία. Βιαστικό άνοιγμα με έλλειψη self test, ουρές σε φαρμακεία, και το επικίνδυνο μέτρο του 50%+1 να παραμένει.
Σχολεία: Επιτελικό μπάχαλο στο άνοιγμα, με έλλειψη από self tests και 14.000 κρούσματα

Σχολεία: Σε όλη του την έκταση φάνηκε το απίστευτο επιτελικό αλαλούμ, με το άνοιγμα των σχολείων να γίνεται εν μέσω αδιανόητων προχειροτήτων που έφεραν ταλαιπωρία και αγανάκτηση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενώ με το «καλημέρα» του ανοίγματος των σχολείων βρέθηκαν πάνω από 14.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό, η Νίκη Κεραμέως ισχυριζόταν εδώ και μέρες πως η σχεδιασμός της επαναλειτουργίας των σχολείων ήταν… άρτιος.

Τόσο «άρτιος» που εξαφανίστηκαν τα self test από τα φαρμακεία και 250.000 μαθητές δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν, ενώ αναμένεται να κάνουν τεστ… επιτόπου στις πύλες των σχολείων και να μπαίνουν στην τάξη ανάλογα με το αποτέλεσμα!

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων με τα μοριακά test PCR, που η κυβέρνηση επιμένει να κρατά πανάκριβα, άλλα αποδεικνύεται πως δεν καταφέρνει να παρουσιάσει στοιχειώδη οργάνωση στα σχολεία ακόμα και με τα φτωχής αποτελεσματικότητας (και εξαιρετικά φθηνά) self test!

Και βέβαια την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον θερίζει, η κυβέρνηση επιμένει στο ακατανόητο και επικίνδυνο μέτρο του 50% + 1 (το ποσοστό νοσούντων μαθητών μιας τάξης που χρειάζεται να συμπληρωθεί για να κλείσει), συνεχίζοντας να ευνοεί συνθήκες τεράστιας διασποράς και να εκθέτει σε κίνδυνο ολόκληρες οικογένειες.

Παρά τις προειδοποιήσεις πολλών ειδικών στο να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα των σχολείων, ώστε να προλάβει να εκτονωθεί το κύμα της Όμικρον, η Νίκη Κεραμέως αγνόησε τη φωνή της λογικής και ζήτησε από πολίτες και εκπαιδευτικούς να αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις της πως… όλα θα πάνε καλά.

Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί στημένοι σε μεγάλες ουρές έξω από φαρμακεία για να ακούσουν τελικά πως τα self test τελείωσαν! Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο σοφός λαός, και το κάκιστο ξεκίνημα στο άνοιγμα των σχολείων δείχνει την ανοργανωσιά και την ανικανότητα του επιτελικού κράτους, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

Ο τρόπος που ξεκίνησε να λειτουργεί η εκπαίδευση με κακοσχεδιασμένα μέτρα υγειονομικής προστασίας, προκαλεί σύγχυση και μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με άλλη μια κατάσταση κυβερνητικού χάους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Επιτελικό μπάχαλο στο άνοιγμα, με έλλειψη από self tests και 14.000 κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.