Σχολεία: Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και οι σκέψεις


Μάριος Σταμπουλής

Σχολεία: Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και οι σκέψεις


Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από τον εμβολιασμό

Τα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται διχασμένα για την ημερομηνία που θεωρούν κατάλληλη για το άνοιγμα των σχολείων και το κατά πόσο πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, αν και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην επιδημιολογική εικόνα. Σε άλλη περίπτωση, δεν αποκλείεται το άνοιγμα να πάει προς τα τέλη Ιανουαρίου, με κάποιους εκ των επιστημόνων να θεωρούν πιο σώφρων να περάσουν κάποιες ημέρες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου να φανεί ποια θα είναι η επίδραση στην εξέλιξη του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news