ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και οι σκέψεις

Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων και οι σκέψεις των επιστημόνων
Σχολεία: Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και οι σκέψεις

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από τον εμβολιασμό

Τα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται διχασμένα για την ημερομηνία που θεωρούν κατάλληλη για το άνοιγμα των σχολείων και το κατά πόσο πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου, αν και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην επιδημιολογική εικόνα. Σε άλλη περίπτωση, δεν αποκλείεται το άνοιγμα να πάει προς τα τέλη Ιανουαρίου, με κάποιους εκ των επιστημόνων να θεωρούν πιο σώφρων να περάσουν κάποιες ημέρες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προκειμένου να φανεί ποια θα είναι η επίδραση στην εξέλιξη του κορονοϊού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους και οι σκέψεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.