ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Επανέρχεται το ρεύμα

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, η γεωμορφολογία του τοπίου και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση των πυρκαγιών
Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Επανέρχεται το ρεύμα

Η Ρόδος συνεχίζει να δοκιμάζεται μιας και η σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τα μέτωπα της φωτιάς δεν έχει σταματήσει.

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, η γεωμορφολογία του τοπίου και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν δημιουργήσει πύρινο κλοιό στο νησί των ιπποτών.

Εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ μεγάλο μέρος του νησιού βυθίστηκε στο σκοτάδι και σταδιακά πλέον το ρεύμα επανέρχεται στις περιοχές της Ρόδου, όσο και της Χάλκης.

Ρόδος: Η φωτιά ξέσπασε μεσημέρι της Κυριακής (1/8) σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Παντάνασσα και επεκτάθηκε γρήγορα, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εντολή για την προληπτική εκκένωση του οικισμού Ψίνθου δόθηκε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής. «Aν βρίσκεστε στην Ψίνθο Ρόδου εκκενώστε άμεσα προς Αφάντου από Επαρχιακή Οδό Αφάντου-Ψίνθου» ανέφερε η έκτακτη ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Πέραν του Ψίνθου, εκκενώθηκε προληπτικά και το χωριό Μαριτσά, ενώ νωρίτερα το απόγευμα οι φλόγες είχαν κινηθεί απειλητικά και προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων, με τις Αρχές να προχωρούν στην προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών και προσωπικού. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.

Σταδιακά έχει ξεκινήσει από το βράδυ η επανηλεκτροδότηση και, όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, σε σχετική ανακοίνωση, όλο το τεχνικό προσωπικό του σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ, και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων».

Πυρκαγιές Ρόδος: Πύρινα μέτωπα στο Σουφλί, την Αχαΐα και τη Λάρισα

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Σουφλί Έβρου, όπου επίσης θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας η επιχείρηση κατάσβεσης από ενισχυμένη δύναμη 108 πυροσβεστών με 26 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και εθελοντών πυροσβεστών.

Σε ύφεση είναι πλέον τα μέτωπα στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Λάρισα.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου!

Μπαρτσελόνα: «Ο Μέσι δεν θα επιστρέψει, παρά μόνο αν…»

Τζόλης: Πρόταση 11 εκατ. ευρώ από τη Νόριτς – Είπε όχι ο ΠΑΟΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Επανέρχεται το ρεύμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.