ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου!

Η BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος καρκινοπαθής έλαβε το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, ανοίγοντας την αυλαία για τη Φάση 2 των σχετικών δοκιμών.
Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου!

Στην εποχή του κορονοϊού, η τεχνολογία mRNA που υπάρχει στα εμβόλια κατά του COVID-19, δημιουργεί αισιοδοξία για την καταπολέμηση ασθενειών στο μέλλον!

Η επιστήμη βασίζεται στη συνεχή δομική, τον μη εφησυχασμό και την υπέρβαση σταθερών και ορίων. Αυτό επιχειρεί να κάνει και η τεχνολογία mRNA στο κεφάλαιο της φαρμακευτικής. Η BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος καρκινοπαθής έλαβε το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, ανοίγοντας την αυλαία για τη Φάση 2 των σχετικών δοκιμών.

Η εξέλιξη αυτή θα ήταν η Νο1 ιατρική είδηση, αν δεν μάστιζε τον πλανήτη ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα. 

Η μελέτη που θα πραγματοποιηθεί θα αξιολογήσει την επίδραση του εμβολίου σε ασθενείς με μελάνωμα ανθεκτικού – υποτροπιάζοντος σταδίου τρία ή τέσσερα, σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi.

Στόχος η εξουδετέρωση ενός σταθερού συνδυασμού κωδικοποιημένων με mRNA αντιγόνων που σχετίζονται με τον όγκο, μέσω της ενεργοποίησης ισχυρής και ακριβούς ανοσοαπόκρισης κατά του καρκίνου.

Πρακτικά, το εμβόλιο της BioNTech σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα των Regeneron – Sanofi, θέλει να «εκπαιδεύσει» τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίζει με τα δικά του όπλα τον καρκίνο. Αν μέχρι σήμερα τα συμβατικά φάρμακα μας πρόσφεραν έτοιμη την «τροφή» μας, τα εμβόλια mRNA θέλουν να μας διδάξουν πώς να τη βρίσκουμε.

Οι χώρες που έδωσαν το οκ

Σύμφωνα με την BioNTech, η δοκιμή BNT111-01 έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Σε αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 120 ασθενείς και τελικός στόχος είναι να αξιολογηθεί το συνολικό ποσοστό απόκρισης του BNT111 σε συνδυασμό με το Libtayo. Τα δευτερεύοντα σημεία περιλαμβάνουν το ποσοστό απόκρισης των ασθενών σε ένα από τα δύο σκευάσματα, μεμονωμένα, τη διάρκεια απόκρισης και φυσικά την ασφάλεια.

Και η έρευνα δεν σταματά εδώ. Εντός του 2021, η BioNTech θα ξεκινήσει τυχαιοποιημένες δοκιμές Φάσης 2 για δύο πρόσθετα προγράμματα το (BNT113 και BNT122) ενώ θέλει να εξελίξει γρήγορα ένα ευρύ ογκολογικό πορτφόλιο σκευασμάτων εντός των επόμενων πέντε ετών.

Διαβάστε επίσης: Μύκονος: Διήμερο λουκέτο σε γνωστό beach restaurant

Δολοφονία στη Δάφνη: Αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες οι αστυνομικοί

Σάιτ ενηλίκων θέλει να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα να πληρώσει τον Μέσι

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.