ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self Test: Δωρεάν σε εργαζόμενους – Ποιοι το δικαιούνται

Self Test: Υποχρεωτική εφαρμογή του σε τέσσερις βασικές κατηγορίες εργαζομένων για τον περιορισμό της πανδημίας. Στα τέλη της βδομάδας οι
Self Test: Δωρεάν σε εργαζόμενους – Ποιοι το δικαιούνται

Self Test: Υποχρεωτική εφαρμογή του σε τέσσερις βασικές κατηγορίες εργαζομένων για τον περιορισμό της πανδημίας. Στα τέλη της βδομάδας οι ανακοινώσεις. 

Self Test: Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπουν στην λίστα των υποχρεωτικών self test. Στόχος ο περιορισμός της πανδημίας έως το Πάσχα.

Οι τέσσερις βασικές κατηγορίες εργαζομένων είναι:

Λιανεμπόριο και Σούπερ Μάρκετ.

Εστίαση. (Υπάλληλοι delivery, μάγειρες, εργαζόμενοι στην παρασκευή έτοιμου φαγητού, προσωπικό καθαριότητας, εργαζόμενοι σε καφέ take away).

Δικαστήρια. (Δικαστές, δικηγόροι, διοικητικό προσωπικό, δακτυλογράφοι, γραμματειακή υποστήριξη, καθαριότητα).

Μεταφορές (Οδηγοί λεωφορείων, αστικών συγκοινωνιών, Μετρό, Ηλεκτρικός, ΗΣΑΠ, Τρόλεϋ , ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα).

Εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και Τράπεζες θα προστεθούν άμεσα στη λίστα των self test.

Εως το τέλος της εβδομάδας θα έχει παραδοθεί μεγάλος αριθμός των τεστ, και την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή από τα φαρμακεία σε όλη την χώρα των παρτίδων συνολικού αριθμού 10 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Ηδη βρίσκεται στο ελεγκτικό συνέδριο ο δεύτερος διαγωνισμός και αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχουν επιλεγεί και οι εταιρίες που θα εγκριθούν από την λίστα πρώτης επιλογής.

Στον διαγωνισμό αυτό έλαβαν μέρος 70 εταιρίες έναντι των 31 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο διαγωνισμό.

Μετά και την δεύτερη προκήρυξη υπολογίζεται οτι στις επόμενες 10 μέρες τα φαρμακεία θα έχουν εφοδιαστεί με 20 εκατομμύρια τεστ και η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα, εκτός από τους εργαζόμενους σε τομείς αυξημένου κινδύνου να πραγματοποιούν και όλοι οι πολίτες από ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.

Με τον τρόπο αυτό, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα έχουν στα χέρια τους, κοντά στην Μεγάλη εβδομάδα ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να ξεκλειδώσει, με τον ίδιο τρόπο και την μετακίνηση εκτός νομού.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Μητσοτάκης: «Υποχρεωτικά self tests και σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery» (vid)

Κορονοϊός – Σχολεία: Πάνω από 500 κρούσματα έδειξαν τα πρώτα self test

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Self Test: Δωρεάν σε εργαζόμενους – Ποιοι το δικαιούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.