ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα Αλγερινός τρομοκράτης!

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της σύλληψης Αλγερινού στην Αθήνα. Ο ρόλος της μητέρας του που δουλεύει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.
Συνελήφθη στην Αθήνα Αλγερινός τρομοκράτης!

Ο Αλγερινός συνελήφθη στις 23 Ιουλίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για τον ίδιο από την Interpol.

Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της χώρας καταγωγής του, της Αλγερίας, η οποία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του για τρομοκρατία.

Ο 22χρονος Γιακούμπ Μπελασί, φέρεται να πραγματοποίησε στις αρχές Ιουνίου του 2021 τηλεφωνική φάρσα στους διεθνείς αερολιμένες Bejaia και Annaba της Αλγερίας για μία επικείμενη τρομοκρατική επίθεση σε αεροσκάφος της Air France που εκτελούσε πτήση προς τη Γαλλία, αλλά και σε αεροσκάφος των Αιθιοπιανών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο αλ Ντιαμένα (Τσαντ) – Παρίσι.

Τα τηλεφωνήματα μάλιστα είχαν προέλευση από την Ελλάδα! Μετά την άμεση κινητοποίηση των αρχών διαπιστόθηκε ότι τα τηλεφωνήματα ήταν μία φάρσα. Ωστόσο, οι αρχές της Αλγερίας κατηγορούν τον Γιακούμπ Μπελασί  για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Σκοπός της σύμφωνα με τα έγγραφα είναι να παραβιάσει τα συμφέροντα της Αλγερίας. Ταυτόχρονα τα διωκτικά έγγραφα τον κατηγορούν για διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων σε βάρος μέσων μεταφοράς, για σκόπιμη διατάραξη της πλοήγησης των αεροσκαφών και της ασφαλούς πτήσης τους και για σκόπιμη παροχή ψευδών πληροφοριών γνωρίζοντας ότι μπορεί να διακινδυνεύσει η ασφάλεια αεροσκάφους εν πτήσει.

Η Αλγερία έχει καταθέσει αίτημα στις ελληνικές αρχές για έκδοση του 22χρονου, ωστόσο ο Αλγερινός θα προσφύγει για να μην εκτελεστεί η έκδοσή του.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Ο ίδιος ισχυρίζεται καταρχάς ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε καμία τρομοκρατική οργάνωση. Άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ κανένα αίτημα έκδοσης του στην Γαλλία παρότι οι πτήσεις για τις οποίες κατηγορείται ότι τηλεφώνησε για βόμβα είχαν προορισμό την χώρα.

Ο Γιακούμπ Μπελασί ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες που του προσάπτονται αποτελούν μία πρόφαση καθώς ο πραγματικός στόχος των Αλγερινών αρχών είναι η μητέρα του, η οποία δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα του Gheslane Belhasi δούλευε στις μυστικές υπηρεσίες και είχε βοηθήσει στην αποκάλυψη διάφορων σκανδάλων διαφθοράς. Αποτέλεσμα των αποκαλύψεων αυτών ήταν πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και στρατιωτικοί να βρεθούν στη φυλακή. Οι κατηγορίες τους ήταν για διαφθορά, υπεξαίρεση δημόσιων πόρων, κατάχρηση εξουσίας και χορήγηση αδικαιολόγητων προνομίων.

Ο 22χρονος Αλγερινός θα παραμείνει κρατούμενος στον Κορυδαλλό μέχρι να εξεταστεί το αίτημα προσφυγής του για να μην εκδοθεί στην Αλγερία.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Αφγανιστάν: Κι όμως κάποτε η Καμπούλ ήταν «το Παρίσι της Ανατολής» (pics)

Αφγανιστάν: Σκηνές απόλυτου χάους-Στα χέρια των Ταλιμπάν η χώρα (vids)

Άρης – Καμαρά: Υποδέχεται την ακριβότερη μεταγραφή του – «Τρελαμένος» ο Καρυπίδης

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνελήφθη στην Αθήνα Αλγερινός τρομοκράτης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.