ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συνήγορος» του Ερντογάν ο Πορτοσάλτε: Υπερασπίστηκε την ονομασία «Τουρκικό Αιγαίο»!

Ο Α. Πορτοσάλτε έφτασε να δικαιολογήσει το όρο «Τουρκικό Αιγαίο» προκειμένου να «βγάλει λάδι» την ανυπαρξία της κυβέρνησης.
«Συνήγορος» του Ερντογάν ο Πορτοσάλτε: Υπερασπίστηκε την ονομασία «Τουρκικό Αιγαίο»!

Αιγαίο: Βέβαιο πως θα τρίβει τα χέρια του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις ελλήνων δημοσιογράφων σαν αυτή που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος στην απεγνωσμένη προσπάθεια να «βγάλει λάδι» την καταστροφική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα του «Turkaegean», έφτασε ως σημείου να… δικαιολογεί τον καταχρηστικό όρο!

Ακόμα και στο πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ δεν μπορούσαν να «καταπιούν» τα όσα απίστευτα εκστόμιζε ο Α. Πορτοσάλτε! Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης το μέρος του Αρχιπελάγους που βρίσκεται μέχρι τα 3 μίλια από τις τουρκικές ακτές είναι όντως Τουρκικό Αιγαίο, άρα δεν βρίσκει τίποτε το παράλογο στο να χρησιμοποιούν οι τούρκοι το «Turkagean»!

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «Σήμερα» αντέτειναν στον Α. Πορτοσάλτε πως αν η ελληνική πλευρά δεχόταν αυτόν τον όρο, η Τουρκία θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως ένα ακόμη άλλοθι για τις επεκτατικές της βλέψεις, όμως ο δημοσιογράφος δεν καταλάβαινε τίποτα και συνέχιζε τη… συνηγορία υπέρ της τουρκικής ονομασίας!

Με λίγα λόγια ο Άρης Πορτοσάλτε έφτασε να βάλει σε ανώτερη μοίρα το επικοινωνιακό όφελος της κυβέρνησης, παρά το εθνικό συμφέρον. Αντί να ζητείται η παραίτηση του υπουργού που άφησε το «Turkagean» να μπαίνει για μήνες στα τουριστικά σαλόνια κάτω από τη μύτη του, δίνει δίκαιο στον τουρκικό παραλογισμό.

Ας αναλογιστούμε πως με κάτι τέτοιες διεκδικήσεις ξεκίνησαν και οι Σκοπιανοί, για να φτάσουμε μετά από μερικές δεκαετίες στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Ασφαλώς δεν υφίσταται… «τουρκοαιγαίο» και «ελληνοαιγαίο», όπως δεν υφίσταται και σκοπιανή… Μακεδονία, εφόσον η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Η ονομασία του αρχιπελάγους είναι μόνο «Αιγαίο» και είναι αρχαιοελληνική, οπότε οι Τούρκοι δεν δικαιούνται να την οικειοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Αν μη τι άλλο, το αντεθνικό αφήγημα που προβάλλει ο Άρης Πορτοσάλτε είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις εθνοαποδομητικές θέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και δείχνει μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος που προετοιμάζει την κοινή γνώμη για «Πρέσπες του Αιγαίου»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Συνήγορος» του Ερντογάν ο Πορτοσάλτε: Υπερασπίστηκε την ονομασία «Τουρκικό Αιγαίο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.