ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις, δώρο Πάσχα και επιδόματα: Πότε πληρώνονται

Διαβάστε αναλυτικά τις ημερομηνίες ανάλογα με την κάθε κατηγορία
Συντάξεις, δώρο Πάσχα και επιδόματα: Πότε πληρώνονται

Δώρο Πάσχα, συντάξεις και έκτακτα επιδόματα σε εργαζομένους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και οι συντάξεις του Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν τις προσεχείς ημέρες.

Αρχής γενομένης από την Τετάρτη, 15 Απριλίου, αναμένεται να γίνει η πρώτη καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, που αφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους που το έχουν αιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Άλλος ένας θάνατος-101 οι νεκροί πλέον στην Ελλάδα

Επίδομα 800 ευρώ

Σε ό,τι αφορά το επίδομα των 800 ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση θα αρχίσει νέος κύκλος υποβολής δηλώσεων με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των νέων κατηγοριών ΚΑΔ που εντάχθηκαν.

Όσοι εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν υπεύθυνη δήλωση ή οι συμβάσεις τους τίθενται σε αναστολή σε μεταγενέστερο χρόνο, μπορούν να υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, που έχει ήδη ξεκινήσει και εκτείνεται από τις 11 Απριλίου έως και τις 20 Απριλίου

Δυνατότητα διορθώσεων, συμπληρώσεων και ανακλήσεων υπεύθυνων δηλώσεων έχουν οι ενδιαφερόμενοι από τις 21 έως και τις 23 Απριλίου, ενώ η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

Στη συνέχεια, μετά και την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, θα δοθεί ευκαιρία για διορθώσεις, συμπληρώσεις και ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων για διάστημα από 1 Μαΐου έως και 3 Μαΐου.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 5 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για την καταγραφή των μικρών επιχειρήσεων, μέχρι πέντε ατόμων, που οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν τα 800 ευρώ.

Επίδομα 600 ευρώ

Οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες του ειδικού προγράμματος τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών» συνεχίζουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Το επίδομα των 600 ευρώ θα καταβληθεί σε δύο δόσεις:

400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου και μετά και 200 ευρώ έως το τέλος του Απριλίου.

Δώρο Πάσχα

Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλεται κανονικά το Δώρο Πάσχα, όπως ακριβώς προβλέπει η εργατική νομοθεσία, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ούτε έχουν ανασταλεί τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Συντάξεις Μαΐου: Πότε πληρώνονται

Οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα και σε διαφορετικές ημερομηνίες ανάλογα με το ασφαλιστικό ταμείο για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού σε τράπεζες που παρατηρήθηκαν προ ημερών.

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις για ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες: θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους συνταξιούχων αυτών των ταμείων που το ΑΜΚΑ λήγει σε 0 2 4 6 8.

Οι συντάξεις ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ: Θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ: Θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερήλικων: Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2020 στις 27 Απριλίου 2020

Υπόλοιπα ταμεία ΕΦΚΑ(Μισθωτών): Ανάλογα με το ΑΜΚΑ.

Αν τελειώνει σε 1,3,5,7,9 θα πληρωθούν 22 Απριλίου.
Αν τελειώνει 0,2,4,6,8 θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν 29 Απριλίου 2020.

Επικουρικές συντάξεις: Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Έκτακτες αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Οι έκτακτες πληρωμές αποζημιώσεων ύψους 19 εκατ. Ευρώ από τον ΕΛΓΑ ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας πως την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν 188.542 ευρώ σε 75 δικαιούχους παραγωγούς των προηγούμενων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις, δώρο Πάσχα και επιδόματα: Πότε πληρώνονται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.