ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Αυτές είναι οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν

Οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 130 με τους περισσότερους να έχουν αρκετή ένταση και διάρκεια.
Σεισμός: Αυτές είναι οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν

Σεισμός: Έντονη ανησυχία στους πολίτες μετά τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Δευτέρα την Κρήτη. Οι περιοχές που κινδυνεύουν.

Η Κρήτη «ταρακουνήθηκε» εκ νέου με σεισμική δόνηση εντάσεως 4,6 Ρίχτερ, το απόγευμα της Τρίτη (28/9). Την ίδια μέρα το πρωί, είχε προηγηθεί ισχυρός μετασεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο.

Ήδη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 130 με τους περισσότερους να έχουν αρκετή ένταση και διάρκεια.

Πέντε περιοχές της χώρας εμφανίζουν αυξημένο σεισμικό κίνδυνο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, Πατραϊκό, Κορινθιακό, Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα είναι οι περιοχές που προβληματίζουν.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από τα σχολεία που ισοπεδώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός 5,8 Ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές ζημιές, αφήνοντας πίσω του πεσμένους τοίχους, ετοιμόρροπες σκάλες, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν αυτοψία.

Να σημειωθεί πως, ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας ανάγκασε χιλιάδες κόσμου να κοιμηθούν σε σκηνές και αυτοκίνητα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Αυτές είναι οι 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.