Σεισμός Ελασσόνα - Τσελέντης

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης τόνισε πως θα ακολουθήσουν μετασεισμοί στην Ελασσόνα.

Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης τόνισε πως θα ακολουθήσουν μετασεισμοί στην Ελασσόνα.

Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: Στην Ελασσόνα έγινε μεγάλος σεισμός 5.9 ρίχτερ. Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Η περιοχή θα… χορεύει πλέον για αρκετούς μήνες».

Πιο συγκεκριμένα είπε στον ΑΝΤ1 για τα 5,9 Ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης την Ελασσόνα, προειδοποιώντας ότι, «η ενεργοποίηση του ρήγματος μπορεί να φέρει κι άλλους μετασεισμούς» και μάλιστα μεγάλους.

Αντίθετα ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, επισήμανε ότι δεν είναι το ίδιο ρήγμα. «Είναι στον κλάδο ενός ρήγματος, ο οποίος κλάδος ενεργοποιήθηκε χωρίς να είναι γνωστός και δεν έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια. Σε εκείνο τον κλάδο ακριβώς προς την Βερδικούσσα είχαμε την εκδήλωση αυτού του σεισμού που είναι 5,8 με 5,9 Ρίχτερ» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Από την μεριά του ο Άκης Τσελέντης σχολίασε ότι: «οι μεγάλοι μετασεισμοί θα μπορούν να προκαλέσουν καταρρεύσεις σε ήδη ραγισμένα σπίτια. Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες», είπε αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται να ακολουθήσει στην περιοχή. Τέλος, ο Άκης Τσελέντης, προειδοποίησε ότι, «έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Κορινθιακού μέχρι κα το Αίγιο και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα». «Το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι ο πανικός κι όχι ο σεισμός», κατέληξε.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται τις αναστολές οι εργαζόμενοι

Σεισμός – Ελασσόνα: Η έκπληξη των σεισμολόγων και η αναστάτωση των κατοίκων

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.