ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: «Θα κρατήσει για μήνες το… κούνημα»

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης τόνισε πως θα ακολουθήσουν μετασεισμοί στην Ελασσόνα.
Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: «Θα κρατήσει για μήνες το… κούνημα»

Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης τόνισε πως θα ακολουθήσουν μετασεισμοί στην Ελασσόνα.

Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: Στην Ελασσόνα έγινε μεγάλος σεισμός 5.9 ρίχτερ. Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Άκης Τσελέντης σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Η περιοχή θα… χορεύει πλέον για αρκετούς μήνες».

Πιο συγκεκριμένα είπε στον ΑΝΤ1 για τα 5,9 Ρίχτερ που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης την Ελασσόνα, προειδοποιώντας ότι, «η ενεργοποίηση του ρήγματος μπορεί να φέρει κι άλλους μετασεισμούς» και μάλιστα μεγάλους.

Αντίθετα ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, επισήμανε ότι δεν είναι το ίδιο ρήγμα. «Είναι στον κλάδο ενός ρήγματος, ο οποίος κλάδος ενεργοποιήθηκε χωρίς να είναι γνωστός και δεν έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια. Σε εκείνο τον κλάδο ακριβώς προς την Βερδικούσσα είχαμε την εκδήλωση αυτού του σεισμού που είναι 5,8 με 5,9 Ρίχτερ» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Από την μεριά του ο Άκης Τσελέντης σχολίασε ότι: «οι μεγάλοι μετασεισμοί θα μπορούν να προκαλέσουν καταρρεύσεις σε ήδη ραγισμένα σπίτια. Θα χορεύουν για αρκετούς μήνες», είπε αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται να ακολουθήσει στην περιοχή. Τέλος, ο Άκης Τσελέντης, προειδοποίησε ότι, «έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα του Κορινθιακού μέχρι κα το Αίγιο και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα». «Το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι ο πανικός κι όχι ο σεισμός», κατέληξε.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται τις αναστολές οι εργαζόμενοι

Σεισμός – Ελασσόνα: Η έκπληξη των σεισμολόγων και η αναστάτωση των κατοίκων

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός Ελασσόνα – Τσελέντης: «Θα κρατήσει για μήνες το… κούνημα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.