ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: «Ιδιαίτερο φαινόμενο οι σεισμοί στη Θήβα» – «Μεγάλη προσοχή» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Ανησυχία έχει προκαλέσει η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα. Τι αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας.
Σεισμός: «Ιδιαίτερο φαινόμενο οι σεισμοί στη Θήβα» – «Μεγάλη προσοχή» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός: Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θήβα.

Πρόκειται για 85 σεισμούς συνολικά, με τελευταίο αυτόν το βράδυ της Πέμπτης (23/9), με επίκεντρο την πόλη της Βοιωτίας και μεγαλύτερο να είναι αυτός των 5,1 ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

«Είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, έχουμε μια σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες περίπου και δεν λέει να αποσβεστεί. Μάλιστα, οι δονήσεις ακολουθούν μια αυξομειούμενη δομή. Το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο 24ωρο με δεκάδες δονήσεις, ευτυχώς πολύ μικρού μεγέθους. Η περιοχή δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από 5,2 -5,3 ρίχτερ. Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι η παρατεταμένη διάρκεια που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Ένας σεισμός της τάξης των 5.2 – 5,3 ρίχτερ που θεωρείται πως είναι η οροφή για την περιοχή, μπορεί να είναι επιβλαβής για παλιά κτήρια και γι΄αυτό έχει δοθεί η οδηγία στους κατοίκους να μην προσεγγίζουν παλιά σπίτια και ετοιμόρροπες κατασκευές», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: «Ιδιαίτερο φαινόμενο οι σεισμοί στη Θήβα» – «Μεγάλη προσοχή» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.