ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Κουνήθηκε πάλι η Αττική (vids)

Καθησυχαστικός
Σεισμός: Κουνήθηκε πάλι η Αττική (vids)

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν έντασης 4,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση της τάξης των 4,1 ρίχτερ έγινε το απόγευμα της Κυριακής (28/7) και ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα Βόρεια της Μαγούλας και 25 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ τόνισε ότι είναι το ίδιο ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής και είναι ένας μετασεισμός εκτόνωσης. Οι επιστήμονες τον περίμεναν αυτόν τον μετασεισμό κι αυτό δείχνει ότι η μετασεισμική ακολουθία για την εκτόνωση του φαινομένου εξελίσσεται κανονικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ: «Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή» και συνέχισε:

«Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία. Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής».

Δείτε videos από τα έκτακτα δελτία ειδήσεων που ακολούθησαν:

Δείτε τα σχετικά tweets από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Κουνήθηκε πάλι η Αττική (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.