ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Κατέρρευσε εκκλησία στον Ξηρόκαμπο Σητείας (pics)

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ζημιών μέχρι αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Κρήτης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί.
Σεισμός – Κρήτη: Κατέρρευσε εκκλησία στον Ξηρόκαμπο Σητείας (pics)

Σεισμός – Κρήτη: O ισχυρός σεισμός σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν στα 6,3 ρίχτερ.

Από τον νέο ισχυρό σεισμό έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής υλικές ζημιές ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου με εστιακό βάθος τα μόλις 8,2 χιλιόμετρα. Οι περιοχές του Λασιθίου και της Σητείας είναι αυτές έχουν πληγεί πιο πολύ από την σεισμική δόνηση.

Στον Ξηρόκαμπο Σητείας μάλιστα είχαμε και κατάρρευση εκκλησίας. Συγκεκριμένα, η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή καταστράφηκε ολοσχερώς με μόνο μερικά ερείπια και εικόνες να θυμίζουν την ύπαρξη της. Ευτυχώς σύμφωνα με τους κατοίκους δεν υπήρχε κάποιος μέσα στην εκκλησία εκείνη τη στιγμή.

Προς το παρόν πάντως οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και παραμένουν εκτός των σπιτιών τους και μαζεύονται σε πάρκα και πλατείες.

Όσον αφορά την συσχέτιση του σημερινού με τον σεισμό προ ημερών στο Αρκαλοχώρι οι σεισμολόγοι καθησυχάζουν. Ο Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για διαφορετικά επίκεντρα και ότι δεν συνδέονται οι δύο δονήσεις.

Σεισμός – Κρήτη: Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Σεισμός - Κρήτη

Σεισμός - Κρήτη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Κατέρρευσε εκκλησία στον Ξηρόκαμπο Σητείας (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις