ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός : Στην Ελλάδα το Android Earthquake Alerts, θα σωθούν ζωές

Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts θα έρθει σύντομα και στην Ελλάδα και θα βοηθάει στο να σωθούν άνθρωποι.
Σεισμός : Στην Ελλάδα το Android Earthquake Alerts, θα σωθούν ζωές

Σεισμός : Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts θα έρθει σύντομα και στην Ελλάδα και θα βοηθάει στο να σωθούν άνθρωποι.

Σεισμός: H Ελλάδα είναι μία από τις είναι μία από τις πιο σεισμογενείς σε όλον τον πλανήτη. Παράλληλα οι έρευνες έδειξαν πως το 50% των τραυματισμών από τους σεισμούς θα είχε αποφευχθεί, αν γινόταν έγκαιρη ενημέρωση γι’ αυτούς έστω και ελάχιστο χρόνο νωρίτερα.

Γιατί θα δινόταν η δυνατότητα στους ανθρώπους να προστατευτούν από αυτούς. Έτσι από σήμερα η λειτουργεία προειδοποίησης σεισμού, «Android Earthquake Alerts System» είναι διαθέσιμη στην χώρα μας αλλά και την Νέα Ζηλανδία.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν και χρησιμοποιεί τους αισθητήρες που των Android κινητών για να αντιλαμβάνεται σεισμούς σε όλο το πλανήτη. Το Android Earthquake Alerts System χρησιμοποιεί τα επιτυχανσιόμετρα που βρίσκονται στις Android συσκευές για να ανιχνεύσει σεισμική δραστηριότητα. Αν το τηλέφωνο ανιχνεύσει δόνηση που μοιάζει με σεισμό, στέλνει ένα σήμα στον server ανίχνευσης σεισμών μαζί με την ευρύτερη τοποθεσία του κινητού.

Ο server με την σειρά του δέχεται πληροφορίες από αμέτρητα κινητά ανά τον κόσμο, έτσι μπορεί να διαπιστώσει, αν όντως υπάρχει σεισμική δόνηση σε κάποιο μέρος. Σε αυτή την περίπτωση, ο server στέλνει ειδοποιήσεις σε όλα τα Android τηλέφωνα της ευρύτερης περιοχής.

Όλη αυτή η διαδικασία διενεργείται σε χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να προστατευτούν. Επίσης άμεσα ενημερώνεται και η μηχανή αναζήτησης της Google Search, όταν κάποιος αναζητά τη λέξη “σεισμός”.

Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις γιατί δεν τις θεωρούν απαραίτητες, μπορούν να τις απενεργοποιήσουν από τις ρυθμίσεις της συσκευής τους.

Άγιον Όρος: Ο Μοναχός Νικήτας μιλάει στο Sportime για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο «Περιβόλι» της Παναγίας

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να περάσουν τα διόδια

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός : Στην Ελλάδα το Android Earthquake Alerts, θα σωθούν ζωές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.