ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός τώρα: Διάψευση για την εκκένωση σε δημόσια κτίρια

Σεισμός τώρα: Σε κατηγορηματική διάψευση για την εκκένωση των δημοσίων κτιρίων προέβη το υπουργείο Εσωτερικών.
Σεισμός τώρα: Διάψευση για την εκκένωση σε δημόσια κτίρια

Σεισμός τώρα: Σε κατηγορηματική διάψευση για την εκκένωση των δημοσίων κτιρίων προέβη το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως διευκρινίστηκε δεν υπάρχει εντολή και η εκκένωση ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, έπειτα από τον πανικό που επικράτησε στους υπάλληλους.

Θυμίζουμε πως λίγη ώρα πριν ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ έγινε αισθητή πριν από λίγο στο νομό Αττικής.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αττικής, κοντά στην Πάρνηθα, στο περίφημο ρήγμα της Πάρνηθας δηλαδή.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν η Μαγούλα και πιο συγκεκριμένα σε απόσταση 3 χλμ.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή για να επέμβουν όπου κληθούν.

Υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ υπάρχουν αναφορές για προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές της Αττικής.

Σεισμός τώρα: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές καταστροφές. Ωστόσο, είναι πολλές οι κλήσεις που έχει λάβει η πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει άτομα.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται 34χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός τώρα: Διάψευση για την εκκένωση σε δημόσια κτίρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.